Facebook Share Image

Erre figyeljen a szilveszteri buli idején!

Tematikus hírek / Család

Nincs jobb a felhőtlen szilveszteri bulinál. Azonban annak érdekében, hogy mindenki jól szórakozzon, érdemes néhány fontos szabályt észben tartani.

Ha otthonunktól távol töltjük a Szilvesztert, akkor először is tervezzük meg, hogyan fogunk közlekedni. Nézzünk utána a tömegközlekedési lehetőségeknek. Azonban gondoljunk arra is, hogy hazafelé már nem jár semmilyen eszköz, így várhatóan taxit kell hívnunk. Ezt is intézzük el időben, ugyanis a taxitársaságok az ünnepnapon már nem fogadnak új rendelést, és az utcán sem fogunk tudni járművet leinteni.

Amennyiben autóval érkeznénk a helyszínre, akkor vagy ne fogyasszunk egyáltalán alkoholt, vagy pedig a hazaútra foglaljunk előre sofőrszolgálatot. Ebben az esetben előre meg kell határoznunk, hány órakor szeretnénk távozni a buliból, és a késlekedés nem megengedett.

Akár mi szervezünk összejövetelt, akár másnál szórakozunk, az alkoholfogyasztás mértékére nagyon oda kell figyelni. Az ünneplés közepette általában többet iszunk a megszokottnál, a rosszullétet azonban mindig el kell kerülni! Figyeljünk oda arra, hogy rendszeres időközönként együnk pár falatot, például egy kis pogácsát. Emellett pedig óránként igyunk meg fél liter vizet is. Amennyiben utcán töltjük az ünnepet, gondoljunk arra, hogy az alkohol meggyorsítja a kihűlés folyamatát annak ellenére, hogy először úgy érezzük, átmelegít az ital. Csak annyi időt töltsünk az utcán, amennyit bírunk, és jó melegen öltözzünk fel!

Bár a szilveszteri mulatozás általában az év leghangosabb bulija, amennyiben lakásban ünneplünk, gondoljunk a szomszédokra is! Kerüljük a túl hangos zenét, a folyamatos trombitálást! Ha másnál vagyunk, ne vigyünk magunkkal a buliba konfettipisztolyt, mert a háziak nem biztos, hogy a következő napokban a konfettit szeretnék porszívózni a szőnyegből.

Petárdák, tűzijáték nélkül is jól szórakozhatunk. A pirotechnikai eszközöktől nagyon félnek a háziállatok, ezért minden körülmények között mellőzzük a használatát, akkor is, ha a bulit tartó házban épp nincs kutya. A robbanás hangja ugyanis messzire elhallatszik.

Ha szórakozóhelyen, utcán ünneplünk, fokozottan vigyázzunk értékeinkre, mert a zsebtolvajok ilyenkor sem pihennek! Ne hagyjuk őrizetlenül a táskánkat, kabátunkat, mindent adjunk be a ruhatárba. Idegen helyen ismeretlen emberektől ne fogadjunk el italt, és ügyeljünk arra is, hogy senki ne tudjon a poharunkba valamilyen kábítószert csempészni.

Bár egy buliban mindenki fesztelenül viselkedik, tartsunk mértéket! Gondoljunk arra, hogy nem szeretnénk a kollégák, ismerősök célpontjába kerülni, ne a mi viselkedésünkről beszéljenek az elkövetkező napokban. Jól mulathatunk akkor is, ha közben kulturáltan viselkedünk.

2017.12.13.

Balesetbiztosítás