Facebook Share Image

Erre figyeljen, ha elutazik a húsvéti ünnepekre!

Tematikus hírek / Lakás

Mivel az iskolákban is ilyenkor van a tavaszi szünet, húsvét miatt pedig amúgy is egy négynapos hosszú hétvége vár ránk, sok család útra kerekedik. A SIGNAL IDUNA tippjeinek segítségével elkerülheti a váratlan kellemetlenségeket.

utazas_web

1. Csöpögő csap

Indulás előtt javíttassa meg a csöpögő csapot vagy zárja el a vizet!

2. Viharok

Áramtalanítsa azokat a készülékeket, amiket lehet. A tavaszi viharokat kísérő villámcsapás nagy károkat tud okozni például a tévében, számítógépben.
Zárja be az ajtókat, ablakokat! Szintén egy lehetséges vihar miatti károkat elkerülendő, ha van redőny az ablakokon, azt húzza le!
A kerti bútorokat pakolja el vagy rögzítse biztonságosan!

3. Autó

Ha repülővel, vonattal utazik, az autót hagyja biztonságos helyen, fedett kocsibeállóban vagy garázsban! Az utcán, fa alatt parkoló autót nem csak ellophatják, feltörhetik, de egy nagyobb viharban egy letört faág is megrongálhatja.

Ha autóval utazik, nézesse át indulás előtt a kocsit! Ellenőriztesse a gumik állapotát, az izzókat, a folyadékszinteket, a fékek állapotát!

4. Biztosítások

Legyen kéznél a casco kötvényszáma és a biztosítója telefonszáma. Ha segítségre van szüksége, mert külföldön lerobban az autója, a biztosítón keresztül olcsóbban vagy ingyen elvégzik a szükséges szolgáltatásokat, míg biztosítás hiányában felárat számítanak fel egyes országokban a kiszállásért.

Egy pár napos kiruccanás esetén is érdemes biztosítást kötni. Ha nagyobb értékű felszerelés van nálunk, például egy drágább fényképezőgép, videókamera vagy drón, arra mindenképp kössünk poggyászbiztosítást! Van, ahol drónt csak felelősségbiztosítás birtokában szabad használni, ennek indulás előtt nézzünk utána!

A balesetbiztosítás már egy egyszerűnek tűnő bokaficam esetén is jól jöhet, mivel külföldön nagyon drágák a kórházi kezelések!

5. Betörők

A hosszú hétvégéken sajnos több a betörések száma az év egyéb napjaihoz képest, ezért fokozottan figyeljen oda, hogy mindent tegyen meg ennek megakadályozása érdekében:

  • zárjon be minden ablakot,
  • minden bejárati ajtót zárjon be kulcssal "kettőre", illetve ha van további biztonsági ajtózár (pl. heveder), azokat is használja,
  • ha van kamerarendszere, akkor utazás előtt ellenőrizze a működését, illetve kapcsolja hozzá a telefonjához, hogy távolról is figyelhesse a házát, lakását, és egy esetleges betolakodóról automata értesítést kapjon.
  • ha van riasztórendszere, akkor utazás előtt ellenőrizze állapotát, és távozáskor élesítse a rendszert,
  • kérje meg a szomszédot, hogy postaládáját ürítse ki minden nap (hosszú hétvégén nem biztos, hogy bármi érkezni fog, de sosem lehet tudni, jobb felkészülni)!

Reméljük, tippjeink segítségével kellemesen töltik az ünnepeket, a tavaszi szünetet. Jó kikapcsolódást kíván a SIGNAL IDUNA Biztosító!

2019.04.12.

Városnéző Program+ utasbiztosítás