Facebook Share Image

Hova utaznak a magyarok a legszívesebben?

Tematikus hírek / Család

A kisgyermekes családoknál fontos a vízpart és a strandolás, míg a középiskolás gyermekkel utazók között a városnézést és a kirándulást kedvelik.

Strandoló_gyerekek_honlap

Bár az utazási szezon már javában tart, de sokan a nyár utolsó hónapjára hagyják szabadságukat. Fontos, hogy ha gyermekkel, vagy idősekkel utazo , akkor pontosan tervezd meg az utazás részleteit. Ha pedig fiatal vagy, akkor jöhet a spontaneitás, de egyik esetben sem szabad megfeledkezned a megfelelő utasbiztosításról.

Amikor utazást tervezünk általában a vágyaink és pénztárcánk vastagsága határozzák meg az úticélt. Az origo.hu internetes oldalon megjelent a Bónusz Brigád és a GKI Digital közös felmérése szerint a magyarok mintegy 45%-a európai úti célt választ. Ennek oka, hogy néhány óra alatt elérhető a célállomás és árban is kedvezőbbek az ilyen utak.

A kisgyermekesek általában a belföldi úti célokat választják (38%), és a rövidebb, általában 5 napos időtartamú utazásokat preferálják. A nagyobb gyermekkel utazók már bátrabban vágnak útnak külföldre is, és már hosszabb időszakot választanak.

Az életkor és élethelyzet szerint különbség van abban, hogy milyen közlekedési eszközt veszünk igénybe. A kisgyermekesek sokszor inkább az autózást (68%) választják, hiszen akkor és ott tartanak pihenőt ahol az szükséges. Bármilyen egyszerű lenne is a repülést választani, kisgyermekkel nehéz megjósolni, hogy hogyan viseli majd a repülést és az esetleges késésekből adódó várakozási időket.

De hogyan is töltjük a szabadságunkat?

A kisgyermekes családoknál fontos a vízpart és a strandolás, míg a középiskolás gyermekkel utazók között a városnézés a legnépszerűbb (94%). Természetesen a kirándulás is népszerű, de sokan választják a passzív pihenést, akár az olvasást is.

Hol szeretnünk megszállni?

Az első helyen az általában 4 csillagos szállodák állnak, a második legnépszerűbb szálláshelyek az apartmanok (59%), melyek főként a kisgyermekesek között a legnépszerűbbek. Nem is csoda, hiszen itt nincs időhöz kötve pl: a reggeli/vacsora és a szálláshelyen akár a mosás és a főzés is megoldható. Az Air’n’b-t viszonylag kevesen (17%), és főként a fiatalabb korosztály választja.

A statisztikák szerint a szálláshely értékeléseknél a legfontosabb szempont a tisztaság, az ingyenes wi-fi és az ingyenes parkolás. Növeli a biztonság érzetet a 0-24 órás portaszolgálat, és pozitív, ha a reggeli benne van a szoba árában.

Mi a helyzet az utasbiztosítással? Miért nem elég az Európai Egészségbiztosítási kártya?

A MABISZ adatai alapján lassú növekedés tapasztalható az utasbiztosítások kötésénél, ma már az utazók 60%-a köt valamilyen alap szintű utasbiztosítást.Egy külföldön bekövetkezett betegség, baleset vagy kórházi ápolás díja akár milliós nagyságrendre is rúghat, amit bizony ki kell fizetni.

Az Európai Egészségbiztosítási kártya első sorban sürgősségi betegellátásra való és az adott ország lakosaira vonatkozó szabályok szerint használható. Tehát, ha egy szolgáltatásért a helyi lakosnak nem kell fizetnie, akkor neked sem, viszont, ha igen akkor neked is. A kártyát általában az állami intézmények fogadják el, a nyaralóhelyeken lévő privát orvosok nem. Így ahhoz, hogy teljes biztonságban legyél, célszerű utasbiztosítást kötnöd. Ma már kimondottan úti célnak megfelelő utasbiztosítást is köthetsz, pl.: Horvátországba, városnézésre, strandolásra.

Végül nézzünk néhány SIGNAL IDUNA tippet, ha még most indulnál útnak:

  1. Találd ki az úti célt
  2. Tájékozódj az adott ország szokásairól/látnivalóiról
  3. Állítsd össze a nyaralási programodat (városnézés/strandolás/kirándulás)
  4. Ha autóval indulsz, casco biztosítás mellé köss assistance kiegészítő biztosítást, ami belföldön és külföldön is biztonságot nyújt, ha pl: az autó szervizelésre szorul, vagy éppen menetképtelenné válik.
  5. Indulás előtt néhány nappal kösd meg az úti célodnak megfelelő utasbiztosítást.

Forrás: https://www.origo.hu/utazas/20180719-hova-es-miert-utaznak-a-magyarok.html 

https://www.hirado.hu/belfold/kozelet/cikk/2019/07/17/nagy-segitseg-lehet-a-kulfoldon-nyaraloknak-ezert-nem-erdemes-sporolni-rajta

Utasbiztosítás