Facebook Share Image

Húsvéti ünnepek a koronavírus idején

Tematikus hírek / Család

A 2020-as húsvét tény, hogy nem olyan lesz, mint a többi, de számos lehetőséged akad, hogy hasonlóan kellemes legyen, mintha minden a normál mederben folyna.

husvet-exnet_web.jpg

Húsvétkor szokás szerint összegyűlik a család apraja-nagyja. Amíg a fiúk délelőtt házról házra járnak meglocsolni a szomszéd nénitől kezdve az iskolatársakon át a hölgy rokonokig, barátokig minden lány és asszony ismerőst, addig az otthon maradó fiatal és még fiatalabb leányok együtt várják a férfiú látogatókat, és fürdőznek az illatos parfümökben, a szódavízben vagy épp a jéghidegen felfrissítő kútvízben - kinek épp mi jut. A locsolást piros tojással és finom falatokkal hálálják meg.

A húsvéti hagyományok leghíresebb őrzője a Hollókőn megrendezésre kerülő esemény, amelyen sok százan, ezren szoktak megjelenni minden évben. Sajnos 2020-ban ennek a rendezvénynek is – sok mással együtt – el kell maradnia.

A 2020-as húsvét az otthonmaradásról szól.

Hogyan lehetünk mégis együtt a szeretteinkkel? És hogyan lesz húsvéti sonka az asztalon?

Az utóbbi kérdés a nehezebb, így kezdjük ezzel. Ha úgy alakult, hogy nem jutottatok hozzá sonkához, akkor se keseredjetek el! Bár a sonkának húsvétkor vallási jelentése is van, most mégis fontosabb a gazdag asztalnál az egészség! Amit tudtok, tegyetek meg a magatok és mások egészségéért!

Nézzük az első kérdést: Hogyan lehetünk mégis együtt a szeretteinkkel?
Mi sem egyszerűbb: a videótelefonálás vagy bármilyen chat szolgáltatásból indított videóhívás nagy segítség a személyesnek ható kapcsolattartásban. Míg egy telefonhívás alkalmával csak hallhatjuk a másikat, a videóval láthatjuk is, így a kapcsolat közvetlenebb. Az étkezések alkalmával hívjátok fel egymást videóval együtt, és „ültessétek” a telefont az asztalhoz, így szinte olyan, mintha a rég nem látott szeretteitek is veletek lennének. Kicsit futurisztikus élmény lesz, de biztos, hogy boldogabban fekszel le aludni a nap végén.
Ha nem tudtok videótelefonálni, akkor a napi többszöri, vagy hosszabb telefonhívás is kellemes élmény lesz, kevésbé lesz nehéz az ünnep.

Vigyázzatok magatokra! Vigyázzatok egymásra!

2020.04.08.

SIGNAL lakossági biztosítások