Facebook Share Image

Így küszöböld ki a stresszt az életedben!

Tematikus hírek / Család

A stressz mindenki számára ismerős jelenség. Hogy hogyan csökkentsük a ránk nehezedő nyomást, erre adunk néhány hasznos tippet.

nyugalom stresszmentes web

Rengeteg ember számára okoz komoly problémát a stressz, amit okozhat rossz munkahely, kaotikus magánélet, pénzügyeik miatti aggodalom, de a rossz szokások is, például az egészségtelen étkezés, az alkohol és a dohányzás is. Adunk néhány tippet, amivel kezelhető szintre csökkenthető a stressz.

1. Ne elemezd túl a még meg nem történt eseményeket

Az emberek hajlamosak folyamatosan képzeletbeli forgatókönyveket elemezgetni. Nos, ezt érdemes abbahagyni. Nem kell mindig a legrosszabb esetre felkészülni.

Persze vannak emberek, akiket ez megnyugtat, de a többség inkább csak aggódni kezd, cselekvés helyett.

2. Ne akard megoldani mások problémáit

Sokan szeretnek mások problémáival foglalkozni, addig sem kell a sajátjukkal. Minél több terhet veszel át, annál biztosabb, hogy idővel kiégsz. Inkább ösztönözd őket, hogy vállaljanak felelősséget magukért és az életükért, motiváld őket problémáik megoldására.

3. Ne csak a múlttal és jövővel foglalkozz, légy jelen

A pillanatban való jelenlét azt jelenti, hogy érezzük testünk és lelkünk rezdüléseit. Mikor csak a múlttal, vagy a jövővel foglalkozunk, akkor tulajdonképpen a fejünkben élünk, figyelmen kívül hagyva a testünkben és lelkünkben zajló eseményeket.

4. Ne arra fókuszálj, amid nincs, hanem arra, amid van

Az egyik leghatásosabb módszer erre, ha abbahagyod a reklámok nézését. A marketing arról szól, hogy szükségletet teremtsen olyan dolgok iránt, amire nincs is igazán szükségünk.

5. Ne vedd körül magad olyan emberekkel, akik nem tesznek boldoggá

Kerüld el a negatív embereket! Az ilyen típusú emberek minden energiádat lehúzzák. Ha ezt nem tudod teljesen elkerülni, akkor törekedj arra, hogy csak a szükséges időt töltsd el a társaságukban.

6. Ne vállald túl magad

A folyamatos elfoglaltság is egyfajta függőség. A lelassulás sokak számára félelmetes, mert ekkor észreveszi saját érzéseit, amivel foglalkozni kell.

7. Engedd el a haragot

A haragtartás nem jó dolog, valójában csak téged emészt és energiát szív el. Ráadásul senki sem szeret negatív, dühös emberek társaságában lenni.

8. Ne dühítsd fel magad olyan dolgokon, amiken nem tudsz változtatni

Mindig lesznek olyan kollegák, akiket nem szeretsz, adók, amiket nem szeretnél befizetni, autóvezetők, akik nem engednek besorolni a sávba és így tovább. A stresszmentes élethez hozzátartozik, hogy tényként kezeljük, az életben vannak jó és rossz dolgok is. Amin nem lehet változtatni, azzal nem érdemes sok időt foglalkozni, mert csak lehúz.

9. Figyelj a pénzügyeidre

Próbálj mindig tudatosan költeni, kerüld el a „rossz kedvem van” típusú vásárlásokat. Tűzz ki elérhető pénzügyi célokat.

2020.08.14.

SIGNAL IDUNA lakossági biztosítások