Facebook Share Image

Így tervezzük meg az idei évet!

Tematikus hírek / Család

Év elején érdemes kicsit átnézni lakásunkat, vagyoni helyzetünket. Rendszerezzünk, tervezzünk. Ehhez adunk most pár hasznos ötletet.

Az év eleje a tervezés időszakáé. Ehhez előbb rendszereznünk kell. Nézzük át lakásunkat, a felesleges ruhákat, tárgyakat, játékokat kategorizáljuk, mit kell kidobni és mit lehet újra hasznosítani, elajándékozni. Rakjunk rendet magunk körül. Ezzel párhuzamosan vessünk számot vagyoni helyzetünkről és karrierünkről is. Mennyire vagyunk elégedettek, min szeretnénk változtatni, mik a rövid és hosszú távú céljaink? Hogyan tudnánk azokat elérni?

Tervezzük meg ennek szellemében az idei évet! Készítsünk egy listát arról, mik a céljaink. Például hogyan szeretnénk javítani a vagyoni helyzetünkön? Lehet, hogy egy új tanfolyamot kellene elvégeznünk, esetleg egy nyelvvizsga vagy a jogosítvány megszerzése hozhatna némi előrelépést karrierünkben? Ha úgy érezzük, beragadtunk a jelenlegi munkahelyünkön, nincs előrelépési lehetőségünk, akkor itt az idő, hogy szétnézzünk az álláspiacon. Mérjük fel lehetőségeinket, és ha úgy érezzük, valamely területen erősíteni kellene kvalitásainkat, tapasztalatokat kellene gyűjteni, akkor célirányosan szerezzük meg a szükséges képességeket.

Az anyagiak terén sem árt egy kis átgondoltás. Hogyan tudnánk takarékoskodni vagy tartalékot képezni. Lehet, hogy nem is a bevétel nagyságrendjével van a problémánk, hanem azzal, hogy minden fillért azonnal elköltünk. Ez esetben nézzünk utána milyen befektetési lehetőségek, megtakarítási formák léteznek, amelyek a segítségünkre lehetnek abban, hogy vésztartalékot képezzünk, vagy egy nagyobb megtakarításhoz jussunk. Mik a céljaink? Új lakást, autót vásárolnánk, bővülne a család, esetleg a nyugdíjas éveinkről szeretnénk előre gondoskodni? Számtalan megoldás létezik. A legjobb, ha befektetési tanácsadó segítségét vesszük igénybe, így biztos, hogy személyre szabott megoldás születik.

Érdemes felülvizsgálni biztosításainkat is. Ha karácsonyra például nagyértékű műszaki berendezéseket, lakberendezési tárgyakat kaptunk vagy vásároltunk, akkor célszerű aktualizáljnunk, átdolgoznunk a biztosításainkat is, hogy az mindenre kiterjedő fedezetet nyújtson.

Gondoljuk át azt is, milyen céljaink vannak a magánéletben. Esetleg hová utaznánk el szívesen? Váltsuk valóra álmainkat, és különösen a költséges utak esetében kezdjünk el időben megtakarítani. Ha új hobbit próbálnánk ki, nézzünk utána, milyen lehetőségeink vannak. Sokszor egy-egy régi vágy, terv megvalósításának az anyagi korlátaink szabnak gátat. Ilyen esetben is az idei év tökéletes választás arra, hogy elkezdjük a célhoz kötött megtakarítást. Váltsuk valóra álmainkat, tervezzük meg tudatosan az évet!

2018.01.08.

Ismerje meg biztosításainkat!