Facebook Share Image

Itt a nyáriszünet: így óvd gyermekedet a balesetektől

Tematikus hírek / Megtakarítás

Nyáron megszaporodnak a gyermekbalesetek. Hazánkban minden 18 év alatti gyereknek jár balesetbiztosítás, de nem árt tudni, mire elég a fedezete! A SIGNAL IDUNA segít eligazodni.

gyerek-baleset-2_honlap

Itt a nyáriszünet! Mivel statisztikák szerint ilyenkor megemelkedik a gyermekbalesetek száma, a szükséges óvintézkedések és figyelemfelhívás mellett nem árt biztosítással is védeni gyermekünket.

Véget ér az év a bölcsődében, óvodában, iskolában, előkerülnek a biciklik, rollerek, görkorcsolyák, a vízparti játékok. Sajnos ezzel együtt a balesetek száma is rendre meg szokott emelkedni. Az elmúlt években gyakoribbakká váltak a végtag- és fejsérülések, ami részben a trambulinok elterjedésével, illetve nem megfelelő használatával magyarázható. A gyermekeket ért vízi balesetek egy része az otthoni kertekben található medencékben fordul elő, ráadásul a bokáig, vagy térdig érő vízbe is belefulladhatnak a gyermekek.

KSH adatok alapján évente 100–120 gyerek hal meg baleset következtében, azonban félmillióra tehető azoknak a száma, akiket kórházban látnak el balesetből eredő sérülés miatt. Egy WHO jelentés szerint a gyermekkori baleseti halálozások fele, a sérüléseknek pedig 80 százaléka odafigyeléssel, megfelelő óvintézkedéssel megelőzhető lenne.

Fontos lenne a megfelelő prevenciós eszközök, így a biztonsági gyerekülések, a bukósisak, a térd-, a csukló-, és a könyökvédő használata. Emellett a legfontosabb közlekedési szabályok megtanításával és a lehetséges veszélyforrásokra történő figyelemfelhívással is meg lehet előzni a baleseteket.

De még a legnagyobb körültekintés mellett is bekövetkezhetnek balesetek, aminek legalább az anyagi vonzatait kompenzálni lehet megfelelő balesetbiztosítással. Sokan nem tudják, hogy hazánkban a 3-18 év közötti gyerekek államilag finanszírozott balesetbiztosítási védelemben részesülnek, amely csonttörés, balesetből eredő maradandó egészségkárosodás és baleseti halál esetén térít, igaz, meglehetősen alacsony összeget. Ezért is érdemes kiegészítő biztosítást kötni, mint amilyen a SIGNAL PLUSZ Diákbiztosítás, ami teljes körű élet-, baleset-, és betegségbiztosítási védelmet nyújt gyermekének.

A hétféle biztosítási csomagban olyan szolgáltatásokat is fellelhetünk, amelyek kifejezetten a gyermekekre jellemző balesetekre nyújtanak védelmet. Ilyenek a kullancscsípés következményei, a kutyaharapás, a mérgezés, a vágott-szúrt sérülések, az égési sérülések, a csonttörés, csontrepedés, vagy a maradó fogak törése. A balesetek következtében felmerülő költségeket, így a gyógyszerek, kötszerek, gyógyászati segédeszközök beszerzését, továbbá a baleseti és betegségi műtétet is megtéríti a biztosítás a szerződésben meghatározott összeg erejéig. Emellett a baleseti, vagy betegségi kórházi tartózkodás idejére napidíjat is fizet a biztosító, méghozzá az első naptól kezdve! A tanítási időben bekövetkező baleseteknél egy hosszabb kórházi tartózkodás a tanulásban is lemaradást eredményezhet. A SIGNAL PLUSZ Diákbiztosítás egyes csomagjai tanulástámogatási szolgáltatásként akár a különórákat is megtérítik.

Sajnos az óvatlan gyermekek saját magukon kívül gyakran másokban is kárt tesznek, gondoljunk csak egy rosszul elrúgott labdával okozott ablaktörésre, vagy egy játszótéren más gyermeknek okozott személyi sérülésre. Ezekre az esetekre nyújt anyagi segítséget a SIGNAL PLUSZ Diákbiztosítás felelősségbiztosítási lába, amely akár több százezer forintig megtéríti ezeket a károkat.

2019.06.20.

SIGNAL PLUSZ Diákbiztosítás