Facebook Share Image

Lassulj le kicsit a Föld Óráján

Tematikus hírek / Család

A Föld órája egy nemzetközi esemény, amit a Természetvédelmi Világalap (WWF) hívott életre.

A Föld órája egy nemzetközi esemény, amit a Természetvédelmi Világalap (WWF) hívott életre. Minden év márciusának utolsó szombatján kerül megrendezésre, idén ez március 27., szombatra esik. Ezen a napon arra kérik a háztartásokat és a vállalkozásokat, hogy kapcsolják le és ki a nem létfontosságú lámpáikat és elektromos berendezéseiket egy órára, este 20:30 - 21:30 között, felhívva ezzel is a figyelmet az éghajlatváltozás elleni cselekvés szükségességére. A kezdeményezéshez egyénileg is lehet csatlakozni, de települések is részt vehetnek a kihívásban.

fold-oraja_web.jpg

És mit tehetsz az egy órán túl is?

A minket körülvevő világ jelenleg drámai átalakuláson megy keresztül. A Covid-19 világjárvány is összefüggésbe hozható az éghajlatváltozással, nem szabad tehát megfeledkeznünk bolygónk védelméről. Te egyénileg is sokat tehetsz ezért, csatlakozhatsz például azokhoz a milliókhoz világszerte, akik a Föld Órájára lekapcsolják az elektromos berendezéseiket.

- Mondj nemet a műanyag zacskókra és a papírra is! Használj többször használatos textil táskákat
- Autó helyett gyalogolj vagy kerékpározz, válaszd a tömegközlekedést.
- Légy digitális! Csak szükség esetén nyomtass, és mindig használd mindkét oldalát a papírnak
- Étkezz tudatosan! Fogyassz helyben termelt élelmiszert, és csak annyit vásárolj meg, amennyi valóban szükséges, minimalizálva az élelmiszer-pazarlást
- Vásárolj felelősségteljesen: válassz biológiailag lebomló csomagolású, valamint természetes és organikus összetevőkből készült termékeket
- Ne használj eldobható tárgyakat; helyette válassz újrafelhasználható ételtartókat és kulacsokatMondj nemet a fast fashionnek és a fogyasztásnak! Vásárolj inkább használt holmikat.

Mit csináljunk sötétben?

Március 27-én, szombaton este 20 óra 30 perckor sötétbe borulhat a világ. Adunk néhány ötletet, amivel élvezetesen töltheted ezt az egy órát.

1. Vacsorázz gyertyafényben: sötétben még az ízekre is jobban tudsz koncentrálni!
2. Társasozz:
Jó alkalom, hogy Netflixezés helyett valami más programot válassz. Társasozáshoz persze társ is kell, de rengeteg játék létezik, amit ketten is lehet játszani, sőt, pasziánszozni például egyedül is lehet!
3. Olvass: Persze ehhez nem árt megfelelő fény is, amire a gyertya nem biztos, hogy alkalmas. Jó megoldás lehet egy fejlámpa!
4. Relaxálj: Jógázhatsz, meditálhatsz, vagy egyszerűen hallgass egy kellemes zenét, ami ellazít. Ezekkel a „trükkökkel” sokat teszel a mentális egészségedért is.
5. Kempingezzetek: minden gyerek szeret sátorozni. Nem kell nyárig várni rá, nyugodtan fel lehet állítani a sátrat a nappali közepén is, ha nincs kert. Garantált szórakozás a kicsiknek
6. Egyszerűen aludj: Reggeli ébredésnél szinte mindenki megfogadja magának, hogy aznap korán lefekszik, aztán valahogy mégsem történik meg. Használd ki az alkalmat, aludj egy nagyot!

2021.03.26.

SIGNAL IDUNA biztosítások