Facebook Share Image

Melyik reptéri transzfer a legjobb választás?

Tematikus hírek / Család

Kora tavasszal sokan ülnek repülőre, hogy a főszezonon kívül, kedvezőbb áron fedezhessenek fel egy addig számukra ismeretlen országot vagy várost. Egy repülőút során számos fontos kérdés van, amit végig kell gondolni. Ebben segítünk most.

Egy repülőút során számos fontos kérdés van, amit végig kell gondolni, ezek egyike a reptéri transzfer: hogyan jutunk ki a reptérre, majd a célországban a reptérről a szállásunkra. Mire figyeljünk, mikor van szükség biztosításra?

Az, hogy hogyan érünk ki a repülőtérre időben, majd a repülőtérről a szállásunkra, fontos kérdés. Először is a jó választás függ attól, hogy hány fővel utazunk és mennyi csomagunk van. Két fiatal számára, egy-egy hátizsákkal semmilyen problémát nem okoz a tömegközlekedés, míg például kisgyerekekkel és nagy bőröndökkel már sokkal jobb választás, ha autóval utazunk.

Mehetünk saját autóval, ez esetben az indulás időpontja csakis tőlünk függ, és előzetesen kipróbálhatjuk, befér-e minden csomag az autó csomagtartójába. Viszont, ha hajlamosak vagyunk a késésre, rosszul tervezzük meg a menetidőt, akkor könnyen lekéshetjük a járatot. Parkolót is érdemes előre foglalni, de érdemes átgondolni, megéri-e a reptéri parkolási költséget kifizetni a teljes útra. Ha hosszabb időre utazunk, válasszuk inkább a taxit vagy a minibuszt.

Ezek előnye, hogy a megrendelt időpontra érkeznek, így, akik hajlamosak későn indulni, azok számára inspirálóan hat, ha a taxis már dudál a ház előtt. Kényelmesen utazhatunk, és még gyerekülést is kérhetünk, ha szükséges. Hátránya, hogy a saját autónál drágább, viszont nem kell parkolási díjat fizetnünk.

Ha a tömegközlekedést válasszuk, érdemes jóval előbb elindulni, nehogy kimaradjon egy járat. Lakhelyünktől függ, hány átszállásra van szükség, és milyen eszközökre kell felszállni. A Deák térről a 100E busz szállítja az utasokat a Liszt Ferenc Repülőtérre, míg a Kőbánya-Kispest metróvégállomástól a 200E járatra szállhatunk fel. A Nyugati pályaudvarról vonattal is kijuthatunk a reptérre.

A célországban is sokféle lehetőség közül választhatunk. A nagyvárosokban általában többféle tömegközlekedési eszközzel is összekötik a repteret és a legközelebbi nagyvárost. Ez lehet vonat, metró, busz például. Természetesen külföldön is lehetőség van a taxi bérlésére, ez például az Egyesült Arab Emirátusban a legolcsóbb választás, mivel ott nagyon alacsony az olajár.

Bérelhetünk saját autót is. Ez akkor jó megoldás, ha hosszabb időre utazunk, és nem csupán egy adott várost, de a környéket is alaposan megszeretnénk ismerni, esetleg más városból indulunk majd haza, mint ahova érkeztünk.

A legjobb, ha már Magyarországon, indulás előtt lefoglaljuk a bérelt autót, és megkötjük rá a megfelelő biztosítást. Ezen soha ne spóroljunk, ugyanis nagy összegeket fizethetünk, ha külföldön összetörjük a gépkocsit. Bizonyos országokban, például Olaszországban, Franciaországban gyakoriak a kisebb-nagyobb koccanások, mert a hazaitól eltér az ottaniak vezetési stílusa. Mindenképp kérdezzünk rá, milyen szolgáltatásokat tartalmaz a díj, például kijönnek-e a helyszínre, ha nem indul az autó, és azonnal kapunk-e csereautót és a legfontosabb van-e biztosítás az autón. Amennyiben nincs a társaságban gyakorlott sofőr, úgy inkább olyan városba utazzunk, ahol jó a tömegközlekedés, így biztonságosan juthatunk el mindenhová. A zsebtolvajok miatt nem árt, ha mindenképp rendelkezünk utasbiztosítással, nehogy egy váratlan esemény tönkre tegye a pihenésünket.

2018.02.20.

Utasbiztosítás