Facebook Share Image

Milliókba kerülhet, mire megszületik a baba!

Tematikus hírek / Család

Összeszedtük a gyermekvállalás első költségeit: a terhesség, a szülés, a gyerekszoba és az egyéb szükséges felszerelések költségei mindösszesen akár több millió forintot is kitehetnek.

Sok kismama inkább magánorvost választ annak érdekében, hogy a terhessége és a szülés levezetése során minél nagyobb biztonságban tudhassa magát és gyermekét. A különféle vizsgálatoknak azonban borsos áruk van, nem is beszélve a gyermekbútorokról, babakocsiról, ruhákról és egyéb szükséges felszerelésekről, berendezésekről.

gyermekvaras_web

Szerencsés a kismama, ha spontán teherbe tud esni, mert a lombikprogram, főleg, ha több beültetésre is szükség van, százezreket, milliókat vesznek ki a családi költségvetésből.

A teherbeesést követő kötelező orvosi vizsgálatok egyenként minimum 10 ezer forintba kerülnek, és ott vannak az ajánlott vizsgálatok, szűrések, 4-5D ultrahang vizsgálatok is, amik alkalmanként több tízezer forinttal terhelik a család pénztárcáját.

A terhesség alatt többször szükséges vérkép- és vizeletvizsgálat, ultrahang, vércsoportvizsgálat. A terheléses vércukorvizsgálatra éppúgy szükség van, mint CTG és NST vizsgálatokra.

A szülés levezetése is orvostól függően több százezer forint lehet, erre jön rá plusz költségként például a szülésznő díja, a VIP szoba ára, amit az ott töltött éjszakák után számolnak fel. Ha császármetszés válik szükségessé, az növeli az orvosi költségeket és a napidíjat is, mivel tovább kell a kismamának a kórházban maradnia.

Csak a baba világra jötte így máris milliós tétel. Ehhez jönnek a felszerelések, a babaszoba berendezése, a kiságy, a kiskád, a babakocsi, autós ülés, az első ruhadarabok, játékok, valamint a pelenkázáshoz szükséges eszközök. A család ízlésétől függően erre is több százezer, vagy több millió forint megy el.

Plusz költséget jelent, ha a baba születésekor a család le szeretné vetetni a köldökzsinórvért. Ehhez szerződést kell kötni egy szolgáltatóval. Az árat befolyásolja, hogy csak a köldökzsinórvért tárolják-e vagy a placentából származót is, illetve, hogy hány éven keresztül tárolják, valamint, hogy kérünk-e szűrővizsgálatot is, például laktózintoleranciára.

Mint látható, a várandósság kilenc hónapja alatt is több millió forint kiadása lehet a szülőknek, ha mindent szeretnének megadni gyermeküknek.

Érdemes ezért a babavárás előtt legalább 2-3 évvel, de lehetőleg a babatervezés időszakátólvagy az esküvő időpontjától fogva elkezdeni rendszeresen kisebb összeget megtakarítani, emellett életbiztosítást kötni, hiszen hamarosan már nem csak magunkért leszünk felelősek! A SIGNAL IDUNA Biztosító termékeivel biztonságban tudhatja szeretteit! Hiszen ismeri a SIGNAL IDUNA Biztosító szlogenjét: „A biztosítás a szeretetről szól!”.

2019.04.29.

SIGNAL Életbiztosítások