Facebook Share Image

Most még nagyobb szükség van a lakásbiztosításra

Tematikus hírek / otthon

A legnagyobb anyagi értékünk az otthonunk. De egy nem várt káresemény miatt akár percek alatt elveszíthetjük. Ha nem rendelkezünk lakásbiztosítással, nem biztos, hogy valaha is pótolni tudjuk ezt az értéket.

Otthon tematikus hírekhez 475x

A koronavírus járvány miatt kialakult gazdasági helyzetben sokan már most anyagi nehézségekkel küzdenek és megélhetési költségeik csökkentésére kényszerülnek. Egy lakásban történő káresemény csak tovább ronthat ezen a helyzeten, ezért fontos, hogy mindig rendelkezzünk lakásbiztosítással, ami egy váratlan nagyobb kár esetén kisegíthet a bajból.

A február-márciusi viharkárok megmutatták, hogy már nem csak a nyári szezonban kell az extrém időjárás okozta károkozással számolni. Az év eleji viharkárok több százmillió forintos kárt hagytak maguk után.

A lakástűz még mindig vezető baleseti tényező és nem csak a téli fűtési szezonban jelent veszélyt. A háztartási-, és elektromos berendezések által okozott tűzkárok száma igen jelentős és kivédésük sokszor lehetetlennek tűnik.

A beázás, csőtörés miatti károk, nem csak az ingóságokban okozhatnak pusztítást az ilyen esetekben felmerülő javítási költségek is jelentős anyagi kiadással járhatnak.

Fontos felhívni a figyelmet arra, hogy a betörések, besurranások száma az elmúlt időszakban jelentősen nem csökkent. Sokan a home office-t vagy a kényszerszabadságot kihasználva hétvégi házukba, nyaralójukba költöztek. A bűnözői csoportok ezt kihasználva az ilyen üresen maradt lakásokat veszik célba.

A vészhelyzet miatti kényszerű otthonlét sem akadályozza meg a besurranó tolvajokat. Az otthon tartózkodókat különböző ürügyekkel keresik fel és így jutnak be lakásaikba, jelentős kárt okozva.

A lakásbiztosítások az alapkockázatokon kívül még számos kiegészítő elemmel bővíthetők. Ilyenek lehetnek például:

  • a villámcsapás másodlagos hatása miatti károk,
  • a hűtött élelmiszerek megromlása miatti károk,
  • a közműszolgáltatás kiesése miatti károk,
  • a vízelfolyás okozta károk,
  • sőt a kertben szabadon tárolt vagyontárgyakra is köthetünk már biztosítást.

A biztosítási csomagok általában igény szerint állíthatók össze, melyben üzletkötőink segítséget nyújtanak Önnek.

2020.04.03.

Olvassa további hasznos cikkeinket is