Facebook Share Image

Mozduljon ki babával is!

Tematikus hírek / Család

Itt a jó idő, amikor az anyukáknak is érdemes kimozdulni, sportolni még pici babával is. Adunk néhány tippet, milyen közösséghez érdemes csatlakozni.

Sok édesanya érzi úgy, hogy a kisgyermeke nagyon lekorlátozza, és emiatt nem sok ideje jut sportolni. Azonban számos olyan közösség van, ahová épp a kisgyerekeseket várják.

A Fuss Babakocsival Egyesület rendszeresen szervez közös babakocsis futásokat. Ezekre az alkalmakra ráadásul lehet babakocsit bérelni, ugyanis egyáltalán nem mindegy, mibe ül vagy fekszik a kicsi. Ha babával együtt sportolunk, mindig figyeljünk oda a pici biztonságára! Kizárólag a 3, nagy kerekű, kézifékkel is rendelkező babakocsi a megfelelő, ezzel rekortánon, betonon és fűben is lehet futni. Fontos, hogy a baba végig be legyen kötve, ha pedig fekszik, akkor minél zártabb mózeskosárban legyen. Így nem fog soha kiesni, kiborulni menet közben.

Az egyesület honlapján regisztrálva arra is van lehetőség, hogy a közelünkben megtaláljuk azokat a kisgyerekes családokat, akikkel együtt lehet futni, sportolni, és akár egyéb közös programokat is tudunk szervezni, ha közös az érdeklődésünk, hasonló korúak a gyerekek.

Ha nincs jó idő, akkor keressünk fel egy olyan fitnesstermet, ahol tartanak bike with baby órákat. Ez a spinninghez hasonló óra azzal a különbséggel, hogy itt a kerékpározó anyukák hátára van kötve a babájuk vagy a nagyobbakra egy animátor felügyel, amíg az anyuka sportol. Ha tetszik ez az edzésforma, olyan helyet keresünk, ahol van hordozó tanácsadó, aki segít jól felkötni a babát, óra közben is ellenőrzi, hogy a kicsi jól van-e a hátunkon.

Csecsemővel választhatjuk a baba-mama jóga órákat is, ezek segítik az egymásra hangolódást. A csendben, a lágy zenét hallgatva, a ringatózás közben a babák is megnyugszanak, meditáció alatt el is alszanak.

Bármilyen tevékenységet is válasszunk, olyat keressünk, ami az édesanya és gyermeke számára is kellemes. A rendszeres mozgás, elfoglaltság könnyen beiktatható a napirendbe, hamar kiszámíthatóvá válik az idő a kicsi számára.

A közös mozgással a gyermekünket is a mozgás, sport szeretetére nevelhetjük, így nagyobb korában is könnyebb lesz az egészséges életmódra nevelni.

Mindig figyeljünk oda magunk és a kicsi biztonságára is, mind az eszközök, mind a sportolás helyszínének kiválasztásakor! Ha önállóan futunk, kerüljük a forgalmas helyeket, a benzingőzös levegőt, részesítsük előnyben a parkokat, sétányokat.

Figyeljünk arra, hogy amíg mi futunk, a kicsi meg ne fázzon a babakocsiban fekve, ülve. Már most érdemes elkezdeni a napsütés elleni védekezést is, babáknál használjunk magas faktorszámú naptejet.

2018.03.27.

Ismerje meg balesetbiztosításainkat