Facebook Share Image

Nem árt biztosítással is készülni a tanévkezdésre

Tematikus hírek / Család

A tanévkezdést követő hetekben jellemzően megnő a gyerekbalesetek száma. Ezek nem feltétlenül tanórákon, hanem esetleg a szünetekben vagy a tanítási idő után következnek be.

diakbiztositas-web.jpg

Hónapokig tartó kihagyást követően ma van az első nap az óvodákban, iskolákban, amit a gyerekek a szokásosnál is izgatottabban várhattak. A tanévkezdést követő hetekben jellemzően megnő a gyerekbalesetek száma. Ezek nem feltétlenül tanórákon, hanem esetleg a szünetekben vagy a tanítási idő után következnek be. Szerencsére a balesetbiztosítások sem csak az óvodán vagy az iskolán belül történt balesetek után térítenek!

Manapság a gyerekek már óvodás koruktól kezdve külön foglalkozásokra járnak, az úszástól, a lovagláson át, a ritmikus sportgimnasztikáig. Nem kell azonban sportolónak lenni ahhoz, hogy egy gyerekkel baleset történjen. Elég akár a kelleténél gyorsabban leszaladni az iskolai lépcsőn…Ha a fájdalmat nem is, a balesetek anyagi vonzatait kompenzálni lehet megfelelő balesetbiztosítással. Sokan nem tudják, hogy hazánkban a 3-18 év közötti gyerekek államilag finanszírozott balesetbiztosítási védelemben részesülnek, amely csonttörés, balesetből eredő maradandó egészségkárosodás és baleseti halál esetén térít, igaz, meglehetősen alacsony összeget. Ezért is érdemes kiegészítő biztosítást kötni, mint amilyen a SIGNAL PLUSZ Diákbiztosítás, ami teljes körű élet-, baleset-, és betegségbiztosítási védelmet nyújt gyermekének.

A hétféle biztosítási csomagban olyan szolgáltatásokat is fellelhetünk, amelyek kifejezetten a gyermekekre jellemző balesetekre nyújtanak védelmet. Ilyenek a kullancscsípés következményei, a kutyaharapás, a mérgezés, a vágott-szúrt sérülések, az égési sérülések, a csonttörés, csontrepedés, vagy a maradó fogak törése. A balesetek következtében felmerülő költségeket, így a gyógyszerek, kötszerek, gyógyászati segédeszközök beszerzését, továbbá a baleseti és betegségi műtétet is megtéríti a biztosítás a szerződésben meghatározott összeg erejéig. Emellett a baleseti, vagy betegségi kórházi tartózkodás idejére napidíjat is fizet a biztosító, méghozzá az első naptól kezdve! A tanítási időben bekövetkező baleseteknél egy hosszabb kórházi tartózkodás a tanulásban is lemaradást eredményezhet. A SIGNAL PLUSZ Diákbiztosítás egyes csomagjai tanulástámogatási szolgáltatásként akár a különórákat is megtérítik.

Sajnos az óvatlan gyermekek saját magukon kívül gyakran másokban is kárt tesznek, gondoljunk csak egy rosszul elrúgott labdával okozott ablaktörésre, vagy egy játszótéren más gyermeknek okozott személyi sérülésre. Ezekre az esetekre nyújt anyagi segítséget a SIGNAL PLUSZ Diákbiztosításfelelősségbiztosítási lába, amely akár több százezer forintig megtéríti ezeket a károkat.

Az egyes szolgáltatások összege függ a választott biztosítási csomagtól. Míg az állami biztosításból 18 évesen kikerülnek a tanulók, a SIGNAL PLUSZ Diákbiztosítás 2 éves kortól 23 éves korig köthető. A biztosítás egyébként nem csupán az óvodákban, iskolákban elszenvedett balesetekre vonatkozik, hanem egész évben, bel- és külföldön szerzett sérülésekre egyaránt térít.

2020.08.25.

SIGNAL PLUSZ Diákbiztosítás