Facebook Share Image

Tudod, hogyan használhatod ki maximálisan a nyugdíjbiztosításod után járó adójóváírást?

Tematikus hírek / Megtakarítás

Egyszeri díj befizetésével akár kimaxolhatod a 20%-os adókedvezményt, ami 130 ezer forintos jóváírást jelenthet az adódból.

adojovairas-webHa ügyesen gazdálkodtál hónapról-hónapra bizony egész szép összeg kikerekedhet az év végére, de ha szerencsés vagy  akár plusz bevételhez is juthatsz 13. havi fizetésből vagy különböző bónuszokból- sokaknál az is előfordul, hogy a Jézuska ajándék helyett zöld hasúval lep meg a fa alatt!

Ha ebbe a szerencsés helyzetbe kerültél, érdemes jól kihasználni a plusz bevételedet, például a jövődbe fektetve. Ha egyelőre még csak vacillálsz a nyugdíjbiztosítás megkötésén, nincs jobb apropó a mostaninál, ugyanis az egyszeri díj befizetésével akár kimaxolhatod a 20%-os adókedvezményt, ami 130 ezer forintos jóváírást jelenthet az adódból.

Összefoglaltuk neked 5 pontban, amit tudnod érdemes a nyugdíj adókedvezményről.

  1. Éves nyugdíj megtakarítás 20%-át kapjuk meg: Az adójóváírás évente, az adott naptári évben kifejezetten nyugdíjcélra történt tényleges befizetések után vehető igénybe, melynek mértéke 20%.
  2. Mértéke évente 130 ezer Forintban van maximalizálva
  3. Az adóvisszatérítés közvetlenül nyugdíj megtakarítási számlánkra kerül jóváírásra: A nyugdíj előtakarékosságunkért járó adókedvezményt minden évben egyszer írják jóvá, közvetlenül a nyugdíj megtakarítási számlánkra.
  4. Csak nyugdíjcélú megtakarításra vehető igénybe: Csak hivatalosan elismert nyugdíjmegtakarításhoz jár az adóvisszatérítés, A rögzített feltételektől eltérő felhasználás esetén az adókedvezményt vissza kell fizetni egy 1,2-es szorzóval.
  1. Kizárólag azok vehetik igénybe, akik fizetnek SZJA-t! Ez leginkább a KATA-s vállalkozók és a GYES-en lévőknek fontos, ugyanis bár magától értetődő, ha valaki nem fizet SZJA-t akkor nincs miből visszatéríteni, de nem árt tisztázni biztosításkötés előtt.

Itt megnézheted a SIGNAL IDUNA Biztosító nyugdíjbiztosítását

Összességében elmondható, hogy a nyugdíjbiztosítás támogatása az államtól remek kezdeményezés, amivel lehet és érdemes is élni mindenkinek. Ne feledd, ha a nyugdíjbiztosításodba fektetsz, akkor a jövődet alapozod meg!

SIGNAL IDUNA NYUGDÍJPROGRAM