Facebook Share Image

Programajánló az őszi szünetre

Tematikus hírek / Család

Hétfőn kezdődik az iskolákban az őszi szünet. Lássuk, milyen programokat érdemes a jövő hétre szervezni!

Mezőgazdasági Múzeum

November 5-ig, az őszi szünet végéig látogatható a Mezőgazdasági Múzeum új, interaktív kiállítása, a Jégtorony titka. A gyerekek, családok a sarkvidéki állatokkal ismerkedhetnek meg egy történeten keresztül. Az egyes állomásokon meg kell válaszolni egy-egy feladványt. Aki jól teljesít, és megoldja a rejtélyt, az a kiállítás végén ajándékot kap. Az interaktív kiállítás megmozgatja a gyerekek fantáziáját, a feladatokhoz szükségük van a szaglásukra, a megfigyelő képességükre. Mivel a feladatok során egy állat személyében segítő társat is kapnak, így garantált, hogy mindenki végig tud menni a feladványokon, még a legkisebbek is. A nagyobbaknak azonban valódi kihívás, hogy egyedül megoldjanak mindent.

Miniversum

Szeretnék megnézni Magyarországot kicsiben? A világ talán legnagyobb, részletgazdag terepasztala óriási élményt nyújt az egész családnak. A 300 négyzetméteres terepasztalon folyamatos mozgásban vannak a vonatok, miközben szebbnél szebb tájakra kalauzolnak el minket. Magyarország, Ausztria és Németország egyes tájegységei, városai tekinthetők meg kicsiben. Interaktív képernyőkön megtekinthetjük az eredeti épületeket is, így összehasonlíthatjuk, mennyire részletgazdagon készültek el a kb. százszoros kicsinyítésű makettek. Helyenként az irányító panelek segítségével bele is avatkozhatunk a történésekbe.

Garda Fesztivál

November 3-5-én rendezi meg Tihanyban a Garda Fesztivált. A garda, vagyis látott hal Tihany település címerére is rákerült. Ilyenkor milliószám gyűlnek össze, hogy a mélyebb iszapban teleljenek. A gasztrofesztiválon a régi halász szokásokat elevenítik fel, valamint meg is kóstolhatjuk a gardát. Emellett zenés, táncos programokkal, vásárral várják a családokat a szervezők.

Márton-napi Családi Fesztivál

Hévízen, a Tavirózsa utcában ingyenes programokkal várják az érdeklődőket a Márton-napi Családi Fesztiválra, ahol különböző versenyeken is összemérhetik erejüket, tudásukat a résztvevők. A hévízi éttermek természetesen Márton-napi kínálattal, liba-különlegességekkel várják az érdeklődőket.

Family Park

Ha olyan helyet keresnek, ahol a felnőttek is egy napra újra gyermeknek érezhetik magukat, akkor irány a Fertő-tó! Az osztrák oldalon, Szentmargitbánya mellett lévő Family Parkban kicsik és nagyok egyaránt megtalálják a nekik való szórakozást. Kipróbálhatjuk a Leonardo da Vinci tervei alapján készült repülőket, vagy pedálozhatunk sárkányon ülve. Van állatsimogató a kicsiknek és rémbarlang a nagyobbaknak.

Tábort keresnek?

Sok családban gondot okoz, hogy a szünet idejére nem tudnak a szülők szabadságot kivenni, de valahogy meg kell oldani a gyerekfelügyeletet. A Budapesti Állatkertben, a ZOO Táborban 2 vagy 4 napra is lehet jelentkezni. A táborban a gyerekek vezetőikkel bejárják az egész állatkertet, megismerkednek az ott lakókkal, sőt etethetik is őket, valamint részt vehetnek néhány állat ketrecének rendbe tételében is. Életre szóló élmény a gyermekek számára!

2017.10.26.