Facebook Share Image

Tavaszi lakberendezési tippek – Így szépítsük meg az otthonunkat!

Tematikus hírek / Lakás

Tavasszal a napsütés hatására vidámabbak és kreatívabbak vagyunk. Itt az idő, hogy átvarázsoljuk környezetünket, például a nappalinkat vagy a konyhánkat.

A tavasz a megújulás ideje. Nem csupán a természet, de mi is megújulhatunk, illetve itt az ideje, hogy egy kicsit átalakítsuk környezetünket, megszépítsük otthonunkat is.

Hangulatjavító hatása van, ha élénk, vidám színekkel vesszük körbe magunkat. Azonban, mivel nap, mint nap, ugyanazokat a bútorokat, falakat nézzük otthon, nem érdemes az egész szobát átfesteni, vagy színes bútorokat vásárolni. Ezek hamar kimehetnek a divatból vagy megunhatjuk őket. Ha az évszakhoz igazítanánk a lakást, inkább csak kiegészítőkben gondolkodjunk.

Az idei divatszínek a kanárisárga és a királykék, de választhatjuk a kelkáposztazöldet is például. Túl sok színt ne használjunk egyszerre, csak egyet vagy kettőt, a sárga-kék kombinációja például tökéletes választás.

Például cseréljük le a függönyöket, sötétítőket színesre. Vásároljunk pár mutatós, dekoratív díszpárnát a kanapéra. Kifizetődő beruházás egy babzsák vagy puff is, például az egyik sarokban kialakíthatunk egy olvasósarkot magunknak. Fehér bútorok mellé választhatunk színes lámpaernyőket.

A konyhában is örömteli lesz a főzés, ha színes borsszórót, sajtreszelőt, kávéfőzőt és egyéb kiegészítőket szerzünk be.

Sokat javít a hangulatunkon, ha a kopár telet magunk mögött tudva behozzuk a lakásba is a tavaszt. Akár balkonládákba, cserepekbe, edényekbe, kerámiákba ültethetünk tavaszi virágokat, például tulipánt, jácintot, nárciszt, krókuszt, akár alkalmanként egy-egy csokor vágott virággal lepjük meg magunkat és családunkat. Hamarosan nyílik majd az aranyeső is, ebből is pár ággal bevihetünk a szobába, például egy szép padlóvázába állítva.

Ha kicsi a lakásunk, esetleg allergia vagy háziállat miatt nem szeretnénk virágokat beszerezni, akkor vásároljunk néhány mutatós, például orchideás falmatricát az egyik nagy lakberendező áruházban. A falmatricáknak nem véletlenül van nagy keletje. Szinte bármilyen motívum megvalósítható, kisebb, nagyobb felületre is. Meglévő fa bútorainkat is felfrissíthetjük egy-egy fehér sarokmatricával, dekorfóliával.

A megújulás jegyében ne felejtse el felülvizsgálni lakásbiztosítását sem!

2017.03.07.

Megbízható lakásbiztosítást keres?

Egyénileg alakítható csomagok, gyors és magas színvonalú kárrendezés, kedvezmények.