Facebook Share Image

Új év, új számvetés

Tematikus hírek / Család

Újévkor általában mindig teszünk valamilyen fogadalmat magunknak. Van, aki lefogyni szeretne, más a dohányzásról leszokni, de vajon hányan vannak, akik tudatosabban szeretnék intézni a pénzügyeiket az idén?

Egy év alatt számtalan olyan változás következhet be, ami az anyagi javainkra is kihatással van. Például, ha 2018-ban nagyobb beruházás volt az otthonában, átalakításokat végeztek, esetleg karácsonyi ajándékként kaptak értékesebb műszaki cikkeket, akkor itt az ideje, hogy biztosításait is a jelenlegi helyzethez alakítsa.

Bár sokan szeretnek spórolni a biztosításon, érdemes reálisan meghatározni a fedezet összegét, különben előfordulhat, hogy egy esetleges betörés, vagy egy sajnálatos tűzkár esetén a biztosító jóval kevesebbet térít, mint amennyi a valódi értéke volt a berendezéseknek. Ilyen esetben a pótlás, helyreállítás rengeteg anyagi ráfordítást igényel. Ha viszont valódi értékén számítanak mindent, kár esetén is nagyobb összeggel lehet számolni.

A drágább javak, ingóságok több védelmet is igényelnek. Érdemes körülnézni a piacon, milyen új betörésvédelmi eszközök, megoldások léteznek, és élni ezekkel annak érdekében, hogy minél biztonságosabbnak tudhassuk otthonunkat.

Pénz - Ház

Ne csak a közeli, a távoli jövőjére is gondoljon! Minél előbb gondoskodjon nyugdíjas éveiről, és kössön olyan előtakarékossági formát, amely jelentős anyagi segítséget nyújt majd, amikor már nem dolgozik, hiszen az esetleges orvosi kezelések, gyógyszerek is nagyobb összeget visznek el a havi költségvetésből.

Amennyiben nem tud eligazodni a különböző biztosítások, megtakarítási formák között, nem tudja, melyiket érdemes Önnek megkötnie, forduljon biztosítási vagy befektetési szakértőhöz, aki ismeri a piacon lévő megoldásokat, és ezáltal olyan portfóliót tud Önnek összeválogatni, ami a nyugdíjig hátralévő idő és a havi bevétele meghatározásával a lehető legtöbb bevételt prognosztizálja a nyugdíjas évekre.

Gondoljon szeretteire is! Ha családfenntartóként problémát okozna, ha Ön hosszabb időre megbetegszik és kiesik a keresete, akkor az egészségbiztosítási, életbiztosítási konstrukciókkal is érdemes megismerkednie.

Kérdése van? További információkra lenne szüksége? Tájékozódjon honlapunkon: http://www.signal.hu/hu/lakossagi-ugyfelek vagy hívja munkatársainkat!

2019.01.04.

SIGNAL Lakossági ügyfelek