Facebook Share Image

Vigyázz a gyermekeidre: nyáron több a gyermekbaleset

Tematikus hírek / Család

Négyévente átlagosan egyszer minden magyar gyermek bekerül az egészségügyi ellátórendszerbe valamilyen baleset miatt

Négyévente átlagosan egyszer minden magyar gyermek bekerül az egészségügyi ellátórendszerbe valamilyen baleset miatt – nyilatkozta néhány éve a Magyar Gyermekorvosok Társaságának elnöke. Ebből is látszik, hogy a gyerekek viszonylag gyakran megsérülnek, nem csak játék vagy szabadidős tevékenység közben, de óvodába, iskolába menet is. A nyár ráadásul extra veszélyeket is tartogat. A balesetek többsége kis odafigyeléssel megelőzhető, érdemes azonban biztosítást is kötni.

diakbiztositas_web

Szerencsére 2020-ban csökkent azon közlekedési balesetek száma, ahol gyerekek is meghaltak vagy megsérültek, sajnos azonban nem csak a közutakon történnek tragédiák. Számos egyéb veszélyforrás is leselkedik a gyerekekre, melyek komoly fej- és végtagsérüléseket is okozhatnak.

Példaként említhetjük a trambulinokat, amelyek egyre több kertben megtalálhatók. Kőnig Róbert gyermeksebész szakorvos több ízben is felhívta a figyelmet ezek veszélyeire, miszerint az utóbbi időben négy és félszer több gyerek kerül műtőasztalra a Budai Családkórházban trambulin okozta baleset miatt.*A legfontosabb itt is a megelőzés, hiszen odafigyeléssel nagyon sok baleset elkerülhető. Kerékpározásnál például fontos a gyerekülés és a bukósisak használat, trambulinban játszó gyereket pedig soha nem szabad felügyelet nélkül hagyni, valamint a védőhálót is időközönként érdemes ellenőrizni.

Kőnig Róbert pedig egyenesen megtiltaná a 6 év alattiak számára a trambulinozást. Ugyanígy az égési sérüléseket, vízi és egyéb balesetek kockázatát is csökkenteni lehet kellő körültekintéssel, azonban az ördög nem alszik: még a legnagyobb odafigyelés mellett is megtörténhet a baj pillanatok alatt.

Márpedig egy súlyosabb baleset, bonyolultabb műtét vagy tartós egészségkárosodás akár komoly anyagi terhet is róhat a családra, esetenként akár százezres költséggel is járhat, de a betegszabadság miatt is csökkenhet a családi jövedelem.

Érdemes tehát olyan balesetbiztosítást kötni, amely akár néhány ezer forintos éves díjért az államinál nagyságrendekkel magasabb biztosítási összeget kínál, jóval szélesebb kockázati körre, ráadásul nem csak a gyermek 18 éves koráig, hanem akár az egyetemi tanulmányok végéig kiterjeszthetők. A SIGNAL PLUSZ Diákbiztosítást például oktatási intézmények nappali tagozatos tanulói is megköthetik, legfeljebb 23 éves korig.

A csonttörés, baleseti rokkantság és halál eseteken kívül a magán balesetbiztosítások az olyan kiemelt gyermekbaleseteknél is térítenek, mint a kullancscsípés, a kutyaharapás vagy a vágott-szúrt sérülés. Emellett az olyan költségeket is megtéríti, mint a könnyített gipsz, a kísérő költségek vagy a rehabilitációs-, mentési-, szállítási költségek. Plusz szolgáltatás a SIGNAL PLUS Diákbiztosítás esetében a közúti közlekedési balesetek térítése.

A baleset vagy betegség esetén nyújtott gyors anyagi segítség mellett egyedi asszisztencia szolgáltatások is segítik a gyermekek gyorsabb felépülését. Ilyen például a huzamosabb kórházi ápolás esetére nyújtott tanulási támogatás, amely a fedezi a különórák költségét.

Mivel a gyerekek nem csak magukban, de másokban is kárt tehetnek, a felelősségbiztosításról sem érdemes megfeledkezni, amely akár több százezer forintig megtéríti a másoknak, vagy másokban okozott károkat.

Ne halogasd a balesetbiztosítás megkötését, már csak azért sem, mert ezeknél nincs várakozási idő, vagyis a biztosító kockázatviselése már a szerződés létrejötte utáni naptól érvényes. Plusz érv lehet a biztosításkötés mellett, hogy idén is meghirdetjük a SIGNAL PLUSZ Diákbiztosítási akciónkat, 2021. június 1-jétől 2021. október 31-ig. Az akció keretében azok az oktatási intézmények nyerhetnek sportszerutalványokat, ahol az intézmény összlétszámához képest a legtöbb SIGNAL PLUSZ diákbiztosítást kötik meg. Biztosítást természetesen nem csak oktatási intézmény, hanem 5 vagy több gyermekre, szülői meghatalmazással természetes személy is köthet.

*Forrás: Dr.Kőnig Róbert Facebook oldala(@drkonigrobert)

2021.07.19.

SIGNAL IDUNA biztosítások