LÁSS TISZTÁN a nyugdíjaddal kapcsolatban!

Légy tudatos! #TudatosPillanatok

 

 

 

 

 

 

infografika

Miből fogsz élni nyugdíjasként? Hogyan szeretnél élni nyugdíjasként? Valószínűleg azért „tévedtél” erre az oldalra, mert:

- pénzügyi gondok nélkül, utazgatva és a hobbidnak élve szeretnéd tölteni a nyugdíjas éveidet,

- és szeretnéd tudni, hogy ez hogyan valósulhat meg!

Ha tovább informálódnál, akkor görgess lejjebb! Ha már tudod, hogy tanácsadást szeretnél, kattints a gombra!

A tanácsadás INGYENES, semmilyen kötelezettséggel nem jár.

A Nyugdíjguru figyelmeztet!

A Nyugdíjguru figyelmeztet

"- Mi történik, ha egy mai fiatal nem takarít meg a nyugdíjas éveire?

- [...] a következő gondokkal kell szembe néznie..."

NYESZ és Önkéntes nyugdíjpénztár vagy Nyugdíjbiztosítás?

Mindhárom államilag támogatott, akkor mégis melyiket válaszd?

Székely Martin ügyesen, már most gondol a jövőjére

„Kölcsönt adni a jövőtöknek, illetve gondoskodni önmagatokról azt jelenti, hogy már most bebiztosítjátok magatokat!”

Kalkulátor

A csúszka segítségével válaszd ki az életkorodat és a nyugdíjbiztosításra szánt havi összeget.

A kalkulátor megmondja, hogy nyugdíjas korodban mekkora havi összeget kaphatsz a SIGNAL IDUNA nyugdíjbiztosításodból.*

 

Biztosításunkkal elérhető a 20%-os, évi legfeljebb 130 000 Ft értékben visszaigényelhető adókedvezmény is.

 

Életkorod:
év
{{allowanceSavings.minAge}} év{{allowanceSavings.maxAge}} év
Havi megtakarításod:
Ft
{{allowanceSavings.minSaving | customCurrency}} Ft{{allowanceSavings.maxSaving | customCurrency}} Ft

A nyugdíj kiegészítésed összege havonta:

{{allowanceSavings.allowanceShown}} Ft

 

A tanácsadás INGYENES, semmilyen kötelezettséggel nem jár.

Ingyenes tanácsadás 

KATA adózóként bajban lehetsz!

Minimális lehet majd az állami nyugdíjad!

KATA vállalkozó web

Évről évre nő hazánkban az egyéni vállalkozók száma: a KSH adatai szerint idén szeptemberben már 565 ezernél is többen választották ezt a megoldást. Az egyéni vállalkozás ráadásul egyre népszerűbb a fiatalok körében. Sokan azonban nem tudják, hogy a kisadózó vállalkozások tételes adójának (KATA) kisebb összegét választók később mehetnek nyugdíjba, és kevesebb nyugdíjra is számíthatnak, mint az alkalmazottak. Katásként sem kell azonban lemondani a kielégítő nyugdíjról. Mutatjuk, hogyan.

Katás nyugdíjkilátások

2021. január 1-jétől komoly szigorítások lépnek életbe a KATA szabályokban, azonban a tételes adófizetést ez nem érinti. Marad tehát a havi 50 ezer forint, illetve a választható 75 ezer forint tételes adó a főállású adózók esetén, továbbá marad a havi 25 ezer forint tételes adó, amennyiben mellékfoglalkozású vállalkozónak minősülünk.

A KATA nagy hátránya, hogy a várható állami nyugdíj tekintetében jóval kedvezőtlenebb feltételeket biztosít a munkaviszonynál. Az állami nyugdíj összege ugyanis alapvetően a ledolgozott évek számától és az átlagos havi jövedelemtől függ. Kata esetében azonban a beszámított nyugdíjalap és a szolgálati idő is jóval kisebb, mint az alkalmazotti jogviszonynál, és kevesebb nyugdíjra számíthatunk.

Az emelt összegű KATA esetén 164 000 Ft vehető figyelembe a nyugellátás összegének megállapításakor, ami egyelőre ugyan magasabb a jelenlegi minimálbérnél (2020-ban 161 000 forint), így a KATA-s év 100%-ban beleszámít a nyugdíj összegének megállapításánál figyelembe vett szolgálati időbe, azonban a minimálbér emelkedésével ez is megváltozhat a jövőben.

Kis összegből is lehet több százezres nyugdíjkiegészítés!

A fentiekből látszik tehát, hogy KATA-s vállalkozóként jóval szerényebb nyugdíjra számíthatunk, mint azonos keresettel rendelkező alkalmazottként. Érdemes ezért a kedvező adózás miatt zsebünkben maradt összeget nyugdíjcélú öngondoskodásra fordítani.

Ennek egyik legjobb formája a havi rendszeres megtakarítás, például nyugdíjbiztosítás formájában, ami lehet akár kisösszegű is, ha időben elkezdjük. A hangsúly is tényleg azon van, hogy minél előbb hamarabb elkezdjük. Mutatjuk miért.

A SIGNAL IDUNA nyugdíjkalkulátorával kiszámolhatod, hogy mekkora havi nyugdíjkiegészítésre számíthatsz nyugdíjas éveidben. Az alábbi táblázatból például azt olvashatod ki, hogy havi 20 ezer forint megtakarítás esetén hány forint nyugdíjkiegészítésed lehet, ha 25/35/45/55 évesen kötöd meg a nyugdíjbiztosításodat. Jól látszik, hogy a kamatok és az idő bizony neked dolgoznak, hiszen 25 évesen elkezdve az öngondoskodást, akár 57 millió forint feletti nyugdíjmegtakarításra is szert tehetsz, tíz évvel a nyugdíjkorhatár előtt azonban már csak kevesebb mint 4 millió forintot lehet így összegyűjteni. Persze az sem kis összeg.De van még néhány érvünk a nyugdíjbiztosítások mellett:

1. A lejárati idő azonos a szerződéskötéskor érvényes nyugdíjkorhatárral, amit, ha emelnek is az évek során, 65 évesen (most érvényes nyugdíjkorhatár) mindenképp adómentesen hozzáférhetsz majd a megtakarításaidhoz.
2. Amagyar állam adójóváírással is támogat öngondoskodóként: a befizetéseid után 20%-os, évi maximum 130 ezer forint SZJA-visszatérítést igényelhetsz.
3. Mivel biztosításoknál eltérhet a szerződő és a biztosított személye, így SZJA-t nem fizető KATA-s vállalkozóként is igénybe veheted az adójóváírást (közeli hozzátartozód SZJA-jából).
4. A SIGNAL IDUNA szerződésed megkötésétől kezdve bónusz egységek jóváírásával is hozzá járul a megtakarításodhoz.

*A cikk megírásának dátuma: 2020.11.05.

Velünk fogsz találkozni a tanácsadáson

Balog Gábor

Balogh Gábor

Délkelet-Magyarország

Tanácsadásért kattints!

Kozma Dávid

Kozma Dávid

Kelet- és Közép-Magyarország

Tanácsadásért kattints!

Losonczi Alexandra

Losonczi Alexandra

Kelet-Magyarország

Tanácsadásért kattints!

Radivoj Branko

Radivoj Bránko

Közép-Magyarország

Tanácsadásért kattints!

Nemes Magdi

Nemes Magdi

Kelet-Magyarország

Tanácsadásért kattints!

Németh Zoltán

Németh Zoltán

Nyugat-Magyarország

Tanácsadásért kattints!

Szücsné Balogh Eszter

Szücsné Balogh Eszter

Észak-Nyugat Magyarország

Tanácsadásért kattints!

 

 

 

Tanácsadást szeretnél?
Kérjük, töltsd ki az alábbi adatokat, hogy felvehessük veled a kapcsolatot!
Elküldéssel kijelentem, hogy a SIGNAL IDUNA Biztosító Zrt. a megadott személyes adataimat az Adatkezelési tájékoztatóban meghatározott célból és feltételek szerint kezelje.

Szeretnél tanácsadó lenni, akárcsak Nemes Magdi? Akkor írj nekünk a marketing@signal.hu email címünkre, és felvesszük veled a kapcsolatot!

*A nyugdíj célú kalkulációval kapcsolatban a következőkre hívjuk fel a figyelmet:A kalkuláció során példaszámítást végeztünk, a bemutatott adatok tájékoztató jellegűek. A táblázatban megjelenített adatok nem minősülnek biztosításközvetítői vagy befektetési tanácsadásnak, sem szerződéskötésre vonatkozó ajánlattételnek, ajánlattételi felhívásnak, sem más egyoldalú kötelezettségvállalásnak.A számítás mindvégig azonos, csak példaként szolgáló hozammal készült, a számítás más hozamot alapul véve is elvégezhető. A példa elméleti jellege miatt a tényleges kifizetés a jelen kalkulátorban szereplő értékektől akár lényegesen is eltérhet, tehát lehet több, de lehet kevesebb is. A példaszámítás azzal a feltételezéssel készült, hogy a szerződő mindvégig igénybe veszi az adókedvezményt.A SIGNAL IDUNA Biztosító Zrt. tőke vagy hozamgaranciát nem vállal, kivéve azon alapokat, amelyeknél ezt a biztosítási feltételek kifejezetten tartalmazza. Egyes alapok árfolyamkockázatot hordozhatnak, melyre az alap leírása külön figyelemfelhívó módon utal. A termék jellegéből fakadóan a befektetési- és árfolyamkockázatot teljes egészében a szerződő viseli. A biztosításból 10 éven belüli kivét esetén a kivett összegek hozamait kamatadó terheli.
A példaszámítás alapján a megadott paraméterekkel az ügyfél fenti lejárati szolgáltatási összeget kaphatja meg, belépési kortól (a szerződés kezdete a biztosított születésnapjára esik.) és megtakarítási összegtől függően, valamint havi díjfizetési gyakoriságú és átutalással történő díjfizetést, mérsékelt portfóliót, 5%-os éves várható hozamot és 5%-os indexálást feltételezve.
Magyarországon 65 éves korban még várható élettartam átlagosan 16,3 év** (nemenként a nőknél 18,1 év a férfiaknál 14,5 év). Az ügyfél minden hónapban a fenti összeggel tudja növelni a havi nyugdíját, amennyiben a lejáratkor kifizetett szolgáltatási összeget 196 hónap alatt (16,3 év) egyenlő részletekben használja fel (feltételezve, hogy a lejárati összeg lejárati szolgáltatásként kifizetésre került, valamint a fel nem használt rész a 16,3 év alatt nem kerül befektetésre.).
** Forrás: KSH, 65 éves korban még várható élettartam, nemenként 2019