Facebook Share Image

 

Itt az ideje, hogy félretett pénzéből

kihozza a lehető legtöbbet

SIGNAL Blog

A családi büdzsé tervezése olyan családoknál is előtérbe került a gyorsan változó gazdasági környezet hatására, akik korábban nem foglalkoztak a bevételek és kiadások megtervezésével. Bár ez elsősorban rövid távú tervezést jelent, nem árt a hosszú távú takarékoskodásra, a nyugdíjcélú öngondoskodásra is figyelmet fordítani. Az év vége közeledtével ráadásul az adókedvezmény maximális kihasználása szempontjából is érdemes átgondolni a kérdést.

A mostani inflációs környezetben, a megélhetési költségek folyamatos emelkedése miatt még fontosabbá váltak a megtakarítások. A vészhelyzeti tartalékolás mellett azonban a hosszú távú célokról, így a nyugdíjmegtakarításokról sem szabad lemondani. Már csak azért sem, mert egy időben megkezdett nyugdíj-előtakarékossággal akár havi kis összeggel is jelentős tartalék képezhető.

Hosszú távon az inflációnak a pénz vásárlóerejének megtartása szempontjából is fontos szerep jut. Fontos olyan befektetési formát választani, ami lehetőleg infláción felüli hozamot biztosít. A bankbetétek erre jellemzően nem alkalmasak. Nyugdíjbiztosítások esetében ugyanakkor a választható eszközalapoknak köszönhetően a kockázatvállalási hajlandóságodnak megfelelő befektetési portfóliót választhat, amivel akár kiemelkedő hozamra is szert tehet.

Itt az ideje, hogy félretett pénzéből kihozza a lehető legtöbbet. Ebben is segíthet a nyugdíjbiztosítás, hiszen az állam a nyugdíjcélú megtakarításokra történő befizetéseket 20%-os adójóváírással támogatja.

Ha még nem kötött nyugdíjbiztosítást, nincs jobb apropó a mostaninál, ugyanis, ha december 31. előtt befizeti az éves díjat, még jogosulttá válhat a 20%-os adókedvezményre, ami akár 130 ezer forintos jóváírást is jelenthet az adójából. Ha már rendelkezik nyugdíjbiztosítással, akkor is érdemes lehet év végéig növelnie a befizetéseit, ugyanis 650 ezer forintos díjbefizetésig tudja igénybe venni az adójóváírást.

Kalkulátorunk segítségével kiszámolhatja, hogy mekkora nyugdíjkiegészítésre számíthat majd nyugdíjasként havonta a SIGNAL IDUNA nyugdíjbiztosításból. Kalkuláljon!

2022.11.28.

SIGNAL IDUNA Nyugdíjprogram