Facebook Share Image

Ha lejár a műszaki vizsga a koronavírus járvány idején

Tematikus hírek / Család

A 2020. március 12-e után lejáró forgalmi engedély - az egyéb személyes okmányokhoz hasonlóan - a vészhelyzet feloldása után még 15 napig érvényben marad.

Műszakiautó475x

A 2020. március 12-e után lejáró forgalmi engedély - az egyéb személyes okmányokhoz hasonlóan - a 2020. március 11-ei (41/2020) Kormány rendelet értelmében a vészhelyzet feloldása után még 15 napig érvényben marad.

1. Időben foglaljunk időpontot
Sajnos előre nem tudhatjuk, hogy a vészhelyzet feloldására mikor kerül sor, de érdemes folyamatosan követni a híradásokat és biztosítónk weboldalát is. Ha már úgy érzékeljük, hogy a vészhelyzet belátható időn belül feloldásra kerül, akkor telefonon vagy e-mailben foglaljunk időpontot valamelyik vizsgaállomásra és az okmányirodába. Az okmányirodákba időpontot az Ügyfélkapunkon keresztül lehet foglalni az ügyintézés menüpontban. Az biztos, hogy a vészhelyzet elmúltával mindkét helyen nagy zsúfoltság várható, így szükség lesz a türelmünkre.

2. A biztosítók is alkalmazkodnak a Kormány rendeletéhez
A biztosítók a fent hivatkozott Kormány rendelet értelmében, az abban foglaltaknak megfelelően, a vészhelyzet feloldását követő 15 napig természetesen elfogadják a műszaki vizsga hiánya miatt lejárt forgalmi engedélyt.

3. A Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás fizetése alól nincs mentesség
Egy dologra azonban nagyon kell figyelni! A Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás díjfizetését nem mulaszthatjuk el, nem késhetünk a díjfizetéssel, mert arra semmilyen halasztás nem vonatkozik. A koronavírus járvány következtében kialakult helyzet miatt életünk minden területén jelentősen megváltozott körülményekhez kell alkalmazkodnunk, így a biztosítási díjfizetési szokásainkon is változtatni kényszerülünk. Mivel az elrendelt kijárási korlátozás és a rövidített nyitvatartási idők is megnehezítik a díjfizetést, ezért ha eddig csekken fizette felelősségbiztosításának díját, kérjük, hogy térjen át valamelyik elektronikus fizetési módra.

Javasoljuk:

A díjfizetési lehetőségekről további részletes információkat itt találhat: https://www.signal.hu/hu/koronavirus-informaciok

2020.03.30.

Olvassa további hasznos cikkeinket is