Facebook Share Image

Hogyan élnek az influencerek?

Tematikus hírek / Megtakarítás

A felnövekvő generáció tágra nyitott szemekkel nézi, követi kedvenc influencereit. Egy-egy influencer nagyobb elismerésben részesül, mint egy olimpiai bajnok.

Nagyobb példakép egy gamer, mint egy sportoló? Milyen világot fogunk élni néhány évvel később? Lehet, hogy sokkoló lesz, de a jövőre fel kell készülni!

A közösségimédia-tartalmak nézettsége felveszi a versenyt a televízió nézettségével. A fiatalok tévé helyett kedvenceik youtube-csatornáin fogyasztanak tartalmat. Véleményvezérek mindig is voltak, csak nem hívtuk őket influencereknek, illetve nem volt digitális platform, amin világgá kürtölhették volna a véleményüket. A social csatornák előretörésével egy olyan kapu nyílt ki, amely óriási lehetőségeket adott az emberek kezébe. Példaképnek lenni azonban óriási felelősséggel jár!

Mit tartogat a jövő?

A valóságshowkból – melyeknek persze semmi köze nincs a valósághoz – megtudhattuk, hogy a hirtelen jött népszerűséggel és pénzzel lehet élni, visszaélni, …valamint eltapsolni is. Azaz, aki tudatosan felül a siker hullámára, és gondol a jövőjére is, az nagyobb eséllyel lesz sikeres, mint az, akit elvakít a hirtelen jött népszerűség és a vele járó pénz.

Valahogy így vannak most az influencerek is. A népszerűségüknél talán csak a napi bevételük nagyobb, viszont ez nem tart örökké, ez a lufi is kidurranhat egyszer. Aki nem gondol a jövőjére, aki csak a mának él, az könnyen hátrányba kerül majd azzal szemben, aki tudatosan kezeli és tervezi az életét.

Az influencerek tartalmaiból ömlik a vedd meg ezt, vedd meg azt – fogyassz még többet. Miközben a holnapról, a jövőről nem esik szó. Olyan, mintha mindenki csak a mában és a holnapban gondolkozna, távlati kép nem lenne.

Mi azonban meghívtunk néhány influencert, akikkel a jövőről, a terveikről és ezek megvalósításairól beszélgettünk! A megkérdezettek természetesen nem tudták előre a kérdéseket, valamint ezen felül további meglepetéssel is készültünk nekik: újragondoltuk a jelenlegi instagram feed-jüket, és átalakítottuk arra az elképzelt állapotra, amely bemutatja, milyen lenne az életük, #öngondoskodás nélkül!

Szeretnél tanácsadást? Kattints!

A beszélgetések itt nézhetők meg:

Csizmadia Gabriella

Dér Heni

Székely Martin (Martin Vlogol)

Dóczi Attila (Tanulom magam)

VISSZA a #TudatosPillanatok oldalra

#TudatosPillanatok