Facebook Share Image

Így készüljön fel, amikor jön a vihar!

Tematikus hírek / Lakás

Májustól kezdve nyár végéig nagy viharokra lehet számítani. Hogyan készüljünk, mire figyeljünk? Olvassa el a SIGNAL IDUNA Biztosító tanácsait!

1. Figyeljük az időjárásjelentést!

vihar_web

A tavaszi viharok hirtelen, nagy intenzitással érkeznek, de a pontos előrejelzésnek köszönhetően nyomon lehet követni a haladását bármilyen applikáción, időjárás előrejelzésen keresztül. Figyeljünk oda, óvjuk értékeinket!

2. Zárjunk be ajtót, ablakot!

A nagy erősségű szél kárt tehet a tetőcserepekben, betörheti az ablaktáblákat (például, ha neki csapódik egy letört faág). A nyitott ajtón, ablakon át bezúduló esővíz eláztathatja a parkettát, berendezési tárgyakat.
Zárjunk be mindent gondosan! Ne feledkezzünk el a társasházakban a lépcsőházi ablakokról, valamint a padlásterek szellőzőnyílásairól sem! Ahol van redőny, azt engedjük le.

3. Rögzítsük vagy zárjuk el a kerti bútorokat!

A szél által elsodort műanyag bútorok is nagy kárt tudnak okozni, például betörhetik a teraszajtót. Rögzítsünk mindent súlyokkal, vagy zárjuk el például egy fészerben, garázsban, amíg el nem múlik a vihar.

4. Az autóval ne fa alatt parkoljunk, hanem zárt kocsibeállóban vagy garázsban!

A szél által letört ágak vagy a leszakadt tető is nagy kárt tud okozni egy parkoló autóban. Sőt, gondoljunk arra, hogy egy hirtelen felhőszakadás esetén, ha a víznyelők nem tudják elnyelni a vizet, esetenként akár térdig érő víztömeg gyűlhet fel az utakon. Ez szintén nagy kárt okozhat az autókban.

5. Amit lehet, áramtalanítsunk!

A villám kárt tehet az elektromos berendezésekben, tévében, hifiben, számítógépben. Áramtalanítsuk a készülékeket, amíg el nem vonul a vihar!

+1: Mindig aktualizálja, frissítse biztosítását annak figyelembevételével, milyen beruházások, fejlesztések történtek az ingatlanban. A SIGNAL IDUNA Biztosító termékeiről itt tájékozódhat: http://www.signal.hu/hu/lakasbiztositasok

2019.04.29.

SIGNAL Lakásbiztosítások