Facebook Share Image

JÖVŐJE, JÖVÖM, BIZTONSÁGUNK

Tematikus hírek / Család

Vannak helyzetek, amikre nem lehet felkészülni, amikor nem tudunk mellettük állni, vagy éppen mi magunk szorulunk segítségre. Ezekben a helyzetekben nyújtanak segítséget a biztosítások.

megtakaritas_2_web.jpg

Mindannyian szeretnénk biztonságban tudni magunkat, szeretteinket és vagyontárgyainkat is. Még ha ennek érdekében mindent meg is teszünk, vannak helyzetek, amikre nem lehet felkészülni, amikor nem tudunk mellettük állni, vagy éppen mi magunk szorulunk segítségre. Ezekben a helyzetekben nyújtanak segítséget a biztosítások.

JÖVŐJE

Családalapítást, gyermekáldást követően egyszeriben minden megváltozik, a végtelen boldogság mellett a szüntelen aggodalom is beférkőzi magát a mindennapjainkba. A nagyobb életesemények, a gyermekünk jövőjének biztosítása költségekkel jár, melyek anyagi hátterét nem lehet pár hónap alatt előteremteni. Azonban egy időben elkezdett, akár kis összegű megtakarítás komoly segítséget jelenthet, ennek pedig kitűnő eszközei a befektetési egységhez kötött (unit linked) életbiztosítások, melyek esetében megbízott vagyonkezelők foglalkoznak befektetésünkkel napi szinten. A SIGNAL IDUNÁNÁL ráadásul egyedülálló befektetési stratégiával működő portfoliók közül választhatunk. A május óta elérhető SI Globális Portfóliók alapjai egyszerre mindenhol és szinte minden iparágba befektetnek, így egyetlen befektetéssel több ezer meghatározó vállalat profitjából részesülhetünk.

Szülőként persze az is megfordul a fejünkben, hogy ki fog gondoskodni szeretteinkről, mikor már nem lehetünk velük. Erre az esetre, vagyis családunk jövőjének biztosítására szólnak akockázati életbiztosítások. Ezt legfőképp eltartóként érdemes megkötnünk, hiszen keresetünktől függ a háztartás jövője. Különösen naagy segítség lehet egy kockázati életbiztosítás, ha hitelünk van, hiszen ennek törlesztése is a családtagokra hárul egy nem várt tragédiát - halálesetet vagy komolyabb betegséget, balesetet – követően. Fontos tudni, hogy ezek a biztosítások a futamidő alatt nyújtanak védelmet, vagyis addig, amíg fizetjük őket. Érdemes minél fiatalabb korban, és hosszú futamidőre megkötni.

JÖVŐM

Az egészségünk után leginkább talán a nyugdíjas éveink miatt aggódunk. Sokan persze inkább bele sem gondolnak, hogyan és milyen anyagi körülmények között fogják eltölteni nyugdíjas éveiket. Az aggódás, vagy épp a struccpolitika helyett érdemes inkábbnyugdíjbiztosítást kötni, pláne, hogy megtakarításunkat adójóváírás formában évente maximum 130 000 Ft értékben az állam is tovább gyarapíthatja. Sőt, a kapcsolódó élet-, baleset-, egészségbiztosítási védelmet igényeink szerint alakíthatjuk.

BIZTONSÁGUNK

A jövő mellett a jelenről sem szabad megfeledkeznünk. Mindennapjaink kiindulási és érkezési pontja az otthonunk, ahol biztonságban szeretnénk tudni mindazt, ami értékes számunkra. Ráadásul az elmúlt hónapokban a szokásosnál is több időt töltött – világszerte! – mindenki az otthonában. Ilyenkor még bosszantóbb, ha valami nem működik megfelelően, legyen az víz, gáz, villany vagy tetőszerkezet. Ezek a károk igen jelentős összegre is rúghatnak, nem beszélve a szakemberkereséssel járó vesződségről. Megfelelő lakásbiztosítással azonban az otthonunkat érő károk miatt sem kell aggódnunk, lakásasszisztencia szolgáltatással ráadásul elég csak a biztosítót hívni, aki 24 órán belül megszervezi és kifizeti a megfelelő szakembert.

A lakásbiztosítások előnye azonban itt nem áll meg, hiszen nem csak a minket érintő károkra nyújt fedezetet, de az általunk – sőt a velünk együtt lakó közeli hozzátartozó, élettárs vagy akár kisállatunk által - harmadik félnek okozottakra is. Erre való ugyanis a kiegészítő felelősségbiztosítás.

Talán sokak számára meglepő, hogy a balesetek nagy része otthon következik be, nem pedig a közutakon. Szerencsére a legtöbb lakásbiztosítás mellé és önállóan is köthetőbalesetbiztosítás, amely akár milliós nagyságrendű összeget is téríthet szerencsétlenség – például baleseti halál, rokkantság, műtét, csonttörés vagy égési sérülés – esetén, vagy a kórházi tartózkodás idejére napi díjat fizet.

Biztonságunkról út közben sem szabad megfeledkezni. Utazzunk külföldre, vagy csak országhatáron belül,utasbiztosítás megkötése nélkül nem érdemes elindulni. Elveszhet poggyászunk, irataink, késhet a repülőnk, baleset érhet minket, lerobbanhat az autónk, és még sorolhatnánk, mennyi baj bekövetkezhet a pihenés idején.

Vegyük észre tehát, hogy szeretteink, vagyontárgyaink és önmagunk biztonságáról bármikor, bárhonnan gondoskodhatunk, mindössze a megfelelő biztosítási fedezetet kell megtalálnunk hozzá.

2020.10.15.

SIGNAL IDUNA biztosítások