Facebook Share Image

PÉNZ7 2020 – pénzügyi ismeretek diákok számára

Tematikus hírek / Család

Idén a PÉNZ7 általános pénzügyi tematikáját kibővítették biztosítási alapismeretekkel.

szabo-jozsef_penz7-3-web.jpg

2020. március 2-6. között már a hatodik PÉNZ7 valósult meg.

A PÉNZ7 elnevezésű program célja az általános és középiskolai diákokhoz közelebb vinni azokat az ismereteket, amelyek az élet gyakorlati oldalát tekintve elengedhetetlenek, mint például a válasz arra a kérdésre, hogy „Miért jó, ha van biztosításom?"

A kezdeményezés, bár 6. éve tart, eddig csak a banki szakemberek által juthattak el a pénzügyi alapismeretek az iskolákba. Idén először a biztosítási alapfogalmak is bekerültek a PÉNZ7 tematikájába. Az önkéntesek egyfajta társadalmi szerepvállalásban vesznek részt minden évben.

„A programra minden eddiginél nagyobb érdeklődés mutatkozott: több mint 1200 iskola 217.664 diákja vett rész kereken 12.000 órán, 900 önkéntes közreműködésével. Az előző tanévhez képest ez tizenkétezerrel több tanuló bevonását jelenti.” (Forrás: penz7.hu)

Kollégáink örömmel jelentkeztek a programba oktatónak. Egy-egy rövid képes, illetve szöveges beszámoló arról, milyen jól érezték magukat:

Rétlaki Máté:

„Dunaújvárosban voltam egy szakközépiskolában végzős évfolyamnál, de voltak 3-ad évesek is.

Kb. 35-40 diák volt a padsorokban. Előzetesen a kétszer 45 percesre tervezett órára még ráhúztunk majdnem egy órát J és még összevontak egy órát, mert nagyon tetszett nekik az előadás, és sok kérdés is volt.

Személy szerint örültem a kezdeményezésnek és nagyon jól éreztem magam, annak pedig külön örülök, hogy számítanak rám a továbbiakban is.”

Szabó József:

szabo-jozsef_penz7-6-web.jpgszabo-jozsef_penz7-2-web.jpg

 

2020.03.24.

#TudatosPillanatok