Facebook Share Image

Pénzügyi tippek harmincasoknak

Tematikus hírek / Megtakarítás

Jellemzően a harmincas éveinkben történnek a legfontosabb életesemények. Ilyenkor különösen fontos, hogy ezekben a helyzetekben megfontolt döntéseket hozzunk. Nézzünk néhány hasznos tanácsot.

gyrekvallalas1

1. Szánj időt a pénzügyekre!

A legtöbb ember a pénzügyei terén inkább reaktív, mint proaktív, ami azt jelenti, hogy nem foglalkozunk az anyagi helyzetünkkel addig, amíg nem üt be a krach.
A pénz azonban hajlamos elfogyni, ha nem figyelünk rá.

Ha nem veszed szemügyre rendszeres időközönként bevételeidet és kiadásaidat, soha nem fogod megtudni, hogy anyagilag a megfelelő irányba mozogsz-e. Szánj időt minden hónapban az ellenőrzésre, ezzel jobban tudatában lehetsz szokásaidnak is.


2. Addig SE nyújtózkodj, ameddig a takaród ér!

Valószínűleg hallottad már azt a tanácsot, hogy soha ne haladd meg anyagi lehetőségeidet, ne költs többet, mint amennyit megengedhetsz magadnak. Nos, ez egy jó kiindulópont, de sajnos egyáltalán nem elég, ha anyagilag valóban gyarapodni szeretnél. Ehhez az kell, hogy messze kevesebbet költs, mint amennyit megkeresel! Minél többet tudsz félretenni, annál hamarabb elérheted a kitűzött anyagi célt.

3. Koncentrálj a százalékra, ne a forint összegre!

Soha ne arra fókuszálj, hogy hány forintot tudsz megtakarítani egy hónapban a fizetésedből, inkább ügyelj arra, hogy a bevételeid fix százalékát félretedd. A rendelkezésre álló jövedelmünk emelkedésével igen erős a késztetés, hogy azt elköltsük, így a korábban luxuscikknek számító dolgok új szükségletekké válnak. Az életszínvonal szükségtelen növelése azonban megöli a pénzügyi sikereket.

Ha növeled a bevételeidet, próbáld meg a többletet nem életszínvonal növelésre költeni! Hosszú távon nem a megtakarítások forint összegére, inkább a megtakarításaid és a bevételeid arányára ügyelj.

4. Állíts fel megtakarítási célokat a jövőbeli vásárlásaidhoz!

Nem érhetsz célba, ha nem is tudod pontosan, hogy mit szeretnél. Gondold végig, hogy milyen jövőt képzelsz el magadnak, és állíts fel pontos megtakarítási célokat. Nyaralni szeretnél, esetleg saját nyaralóban gondolkodsz, vagy egy nagyobb lakásban?

Ezek után számítsd ki, hogy mennyi megtakarításra van szükséged ezekre a jövőbeli kiadásokra, és azt mennyi idő alatt tudod összegyűjteni, aztán kezdj el félretenni bizonyos összeget minden héten, vagy hónapban.

A közép- és hosszú távú céljok, így például az ingatlanvásárlás eléréséhez segítséget nyújthat a SIGNAL IDUNA Előrelátó Program, amelyben a kockázatvállalási hajlandóságunknak megfelelően választhatjuk ki, hogy hova helyezze a biztosító pénzünket, amit aztán bármikor, térítésmentesen módosíthatunk is.

5. Védd a vagyontárgyaidat is!

Teljesen mindegy, hogy saját lakásban, vagy albérletben lakunk, otthonunk biztonságát nem szolgáltathatjuk ki a véletlen szeszélyeinek. Egy megfelelően kiválasztott lakásbiztosítással számtalan kellemetlenségtől óvhatjuk meg magunkat. Bérlőként fontos, hogy már a szerződéskötéskor tisztázzuk a lakásbiztosítás meglétét. Kevesen tudják, hogy bérlőként is köthetnek lakásbiztosítást, akár csak az ingóságokra, mellyel biztosítási védelmet teremthetnek személyes tárgyaikra az albérletben is.

Amennyiben kiadtad a lakásodat, a SIGNAL OTTHON lakásbiztosítással akár a lakbérkiesés ellen is védheted magad, hiszen előfordulhat olyan mértékű kár, melynél a bérlő jogosan tagadja meg a lakbérfizetést, ilyenkor a biztosító e költségeket meghatározott összegig megtéríti.

6. Köss biztosítást magadra!

Családalapítást követően már nem csak saját magunkért, de társunkért, gyermekeinkért is felelősséggel tartozunk. Folyamatos díjas kockázati életbiztosítással enyhíteni lehet a váratlan tragédiák okozta anyagi terheken. A SIGNAL IDUNA Védőszárny biztosítása mellé ráadásul számos kiegészítő biztosítás is köthető, amely azonnali szolgáltatást nyújt baleseti eredetű törés, súlyos sérülés, egészségkárosodás esetén, fedezetet nyújtva az ilyenkor elkerülhetetlen kiadásokra is.

Szeretnél tanácsadást? Kattints!

#TudatosPillanatok