Facebook Share Image

Van felelősségbiztosítása?

Tematikus hírek / Család

Bármikor előfordulhat olyan nem várt szituáció, amikor akaratán kívül is balesetet, kárt okoz. Ilyenkor jól jön, ha van megfelelő felelősségbiztosítása.

Sok olyan szituáció létezik, amelyben mi magunk, gyermekünk vagy háziállatunk kárt okozhat, sőt gyakran nem kis összegű kárt. Ezekben a helyzetekben a felelősségbiztosítás segítséget nyújthat a váratlan károk megtérítésében. Lássuk, mik a leggyakoribb ilyen események.

Csőtörés, ugráló mosógép

Az egyik leggyakrabban előforduló eset, hogy társasházban lakóként csőtörés következtében eláztatjuk az alattunk lakó szomszédot. Szerencsés esetben csak a tapéta ázik le, melyet – szintén szerencsés esetben – a társasház biztosítása fedez. De mi történik, ha a falnál lévő  szekrény is elázik? Az ingatlan-tulajdonosi felelősségbiztosítás esetén ezt is a biztosító fizeti.Hasonló a szituáció, ha a mosógépünk az „ugrálós” fajtából való, és centrifugálás közben kiszakad a cső, és eláztatjuk a szomszédot. Ebben az esetben is a biztosító fizeti ki a kárt helyettünk, ha volt felelősségbiztosításunk.

mosogep


Játszó kisgyermek

Gyermekünk születése előtt nem is gondolnánk, mennyi kárt tud tenni egy kicsi akaratlanul is. Focizás közben kirúghatja a szomszéd ablakát, aszfaltrajzolás közben gondol egyet, és a szomszéd kertben parkoló autóját is kidekorálja, miközben jókora karcokat ejt a festésen.

torott-ablak

Házikedvencek

Magyarországon kimondottan magas az egy főre jutó kutyák száma. Bármennyire is igyekszünk őket nevelni, okozhatnak kellemetlenséget viselkedésükkel. Ha van eb-tartói vagy háziállattartói felelősségbiztosításunk, akkor a biztosító kifizeti a kárt, ha például eltörik a szomszédunk karja, mert a kölyökkutyánk véletlenül fellökte.

kutya


Balul sikerült vendégség

A felelősségbiztosítások kapcsán gyakori eset, amikor a járni tanuló gyermekünk vendégségben megbotlik a szőnyegben és véletlenül fellöki a vázát. Megnyugtató lehet számunkra, hogy szülőként nem nekünk kell kifizetni a kárt, hanem a biztosítónknak, hiszen volt felelősségbiztosításunk.

tv


Közlekedési balesetek

Nem csupán autóval és motorral, de sajnos biciklivel vagy rollerrel közlekedve is könnyen lehet balesetet okozni. Míg az autóbalesetek esetében a KGFB biztosítás fedezi az általunk okozott kárt, addig a biciklis, rolleres baleseteknél a személyi felelősségbiztosítás nyújt fedezetet a károkra.

biciklis


Termékeinkben a felelősségbiztosítás az ingatlanbiztosítások kockázatai közé tartozik, tehát ha ingatlanbiztosítását nálunk köti meg, akkor felelősségbiztosítást is választhat a csomagba.

2019.01.24.

SIGNAL Lakásbiztosítások