Facebook Share Image

Mit jelent a pénzügyi tudatosság?

Tematikus hírek / Megtakarítás

Amit ma megtehetsz…

Amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra – szól a közmondás. Halogatni emberi tulajdonság, de miért is tesszük? …mert tudjuk, hogy ott lesz majd a holnap. Azonban sok esetben nem vesszük figyelembe, hogy a ma befolyásolja a holnapot!

Szabadság

Rohanó, digitális zajokkal tűzdelt életünkben elfelejtjük, hogy mennyire nem magától értetődő a szabadság. Szabadságra úgy gondolunk, mint egy szabadnapra, vagy egy hétvégére, nyaralásra, pihenésre. A szabadság azonban ennél több.

A szabadság apróbb dolgokat is jelenthet – és ha ügyesen sáfárkodunk a tetteinkkel, akkor mindennapjaink részévé válhat a szabadság.

Szabadság, ha van döntési lehetőségünk: például megtervezni, hogy sportolni megyünk vagy szórakozni a barátokkal. Moziba megyünk, vagy holnapra asztalt foglalunk kedvenc éttermünkben.

Gazdagság

Divattá vált a divat. Divatos a ruhánk, az autónk, az óránk, a telefonunk. De biztos, hogy csak ez a gazdagság? A reklámok hatására mindig vásárolni egy újat, egy jobbat? Nem lenne célszerűbb néha megálljt parancsolni egy-egy vásárlásnak? Hiszen nem (csak) a mának élünk, lesz holnap és holnapután is. És bármi történhet – ez is az élet része.

Mint mondják: az élet a legnagyobb rendező. Ebben pedig van komédia, vígjáték, romantika, de olykor dráma is, …és ezzel is számolni, tervezni kell.

A pénzügyi tudatosság már egyfajta gazdagság. A jövőnk gazdagsága, amely a mindennapok biztonsága.

Boldogság

A boldogság döntés kérdése is. A boldogság egyik alappillére, a kiszámíthatóság, a biztonság.

Tudjuk, hogy kiszámítható az életünk, a holnapunk. Persze, ezért tenni is kell. Sokszor elég kis dolgokban gondolkozni: előre tekinteni, hogy mi lesz holnap, a jövő héten, a jövő hónapban, vagy esetleg a jövő évben – vagy éppenséggel 20 év múlva. Aki tudatosan él, már tett egy lépést a boldogság felé.

A boldogságot, mindennapi életünket az is befolyásolja, hogy kivel, kikkel vesszük körül magunkat. Mi is befolyásolunk másokat, ahogyan mások is minket.

Tudatosság

Minden tevékenységünk befektetés: a tanulás, a munka és a vele járó pénzügyi javadalmak. De ilyen a sport is, hiszen minél többet edzünk, annál sikeresebbek leszünk az adott sportágban. Amit ma és holnap teszünk, annak holnapután eredménye lesz. A #tudatospillanatok meghatározzák a jövőnket.

Ha jól sáfárkodunk az időnkkel, időmilliomosok leszünk. Ugyanez az élet területén mindenre igaz lehet. A mérték persze mindig kérdés, amit viszont nem szabad sosem szem előtt téveszteni: ahhoz, hogy a jövedelmedből a lehető legtöbbet hozd ki, hogy hosszú távon okosan bánj a pénzzel, nem kell milliárdosnak lenni. Elég „csak” tudatosnak!

A pénzügyi tudatosság nem csak a pénzről szól, szabadságról, boldogságról és arról, hogy mindig van lehetőségünk dönteni. Ha élsz a lehetőségekkel, kölcsönadtál a jövődnek.

Szeretnél tanácsadást? Kattints!

VISSZA a #TudatosPillanatokra!

2019.05.08.

SIGNAL befektetéshez kötött életbiztosítások