Facebook Share Image

Tervezd tudatosan a jövődet!

Tematikus hírek / Megtakarítás

Hatalmas összegeket költünk el azokra a dolgokra, amelyek nem öltenek tárgyiasult formát, de mégis nagyon fontos helyet foglalnak el a szívünkben! Vegyük sorra!

penz-huszezresek_web

Hogy is van a mondás? Életünk legfontosabb pillanatait nem lehet pénzen megvásárolni. Gondolunk itt például a boldogságra, a családra, a szeretetre vagy az élményekre. Mégis, ha jobban belegondolunk, ha átnézünk a rózsaszín felhőn túlra, kiderül, hogy hatalmas összegeket költünk el azokra a dolgokra, amelyek nem öltenek tárgyiasult formát, de mégis nagyon fontos helyet foglalnak el a szívünkben! Vegyük sorra:

Házasság

A szerelem csodás dolog, a házasság pedig a szerelem ünnepe. Azonban, ha közelebbről megvizsgáljuk a felmerülő költségeket, a fotós óradíját, a helyszín bérlést, a fogyasztás árát, a menyasszonyi ruha kölcsönzését, a vendégek elszállásolását – és hosszú még a lista… -, az összeg bizony komoly milliókat is kóstálhat!

Gyermekvállalás

A házasság után természetes, hogy a családalapítás a következő mérföldkő az ember életében. Ha kíváncsi vagy rá, hogy mekkora költségekre számíthatsz, míg egy gyermek megszületik, olvasd el cikkünket: https://www.signal.hu/hu/tematikus-hirek/milliokba-kerulhet-mire-megszuletik-a-baba

Nyaralás

A turizmus fellendülése miatt napjainkban már egy-egy egzotikus országba tett látogatás során is borsos árakra számíthatunk akár a szállás, akár a repülőjegy kapcsán, az ott tartózkodás során felmerülő egyéb költségekről pedig nem is beszélve, így az utazás előtti hónapokban ez komoly anyagi megterhelést jelenthet.

Nyugdíj

A nyugdíj kérdése ott lebeg mindannyiunk feje felett, vannak, akiknek többször eszükbe jut, és vannak azok, akik csak ritkán gondolnak rá, azonban egy biztos: hogy semmiben sem lehetünk biztosak. Kérdés, hogy a mai Y generáció (1980 és 1994 között születettek) számára egyáltalán a nyugdíjrendszer biztosít-e majd megfelelő anyagi biztonságot. Annak érdekében, hogy felkészülhessünk minden lehetőségre, érdemes már most nagy hangsúlyt fektetni az #öngondoskodásra és raktározni, takarékoskodni a nyugdíjas évekre, hiszen ma még sokkal kevesebb „áldozattal” jár, mint 10 év múlva.

Adj kölcsön a jövődnek!

Ha bővebb tájékoztatásra lenne szükséged a pénzügyi döntésekkel kapcsolatban, vedd fel a kapcsolatot velünk!

Nézd meg Székely Martin videóját, és less el tőle néhány hasznos életvezetési tippet!

Szeretnél tanácsadást? Kattints!

#TudatosPillanatok